Bremen’de Eyalet Hükümeti ve DİTİB işbirliğinde geleneksel resepsiyon

73 0

Bremen Eyalet Başbakanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Andreas Bovenschulte ev sahipliği ve Aşağı Saksonya ve Bremen DİTİB Eyalet Birliği iş birliğinde resepsiyon düzenlendi.

Geleneksel Ramazan Bayramı münasebetiyle düzenlenen resepsiyon, yoğun katılımla gerçekleşti.

Bremen Belediye Sarayı’nda düzenlenen resepsiyona; Bremen’de ilk bayram kutlamasına öncülük eden eski Eyalet Başbakanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Henning Scherf, Hannover Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Ezgi Ertan Bayram, Aşağı Saksonya ve Bremen DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Hacı Mehmet Yavaş’ın yanı sıra, dini cemaatlerin başkan ve yöneticileri ile iş, sanat, siyaset, bilim dünyasından ve farklı kuruluşlardan 3 yüzün üzerinde davetli katıldı.

Program, Bremen-Neustadt DİTİB Bilal Habeşi Camii din görevlisi Abdullah Akça’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Müslümanların geçmiş bayramlarını kutlayarak konuşmasına başlayan Bremen Eyalet Başbakanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Andreas Bovenschulte, bayramlaşma geleneği Dr. Scherf tarafından başlatıldığını ifade etti.

Farklı dine mensup insanların barış ve huzur içinde bir arada yaşamalarının önemine vurgu yapan Bovenschulte, “Aşağı Saksonya ve Bremen DİTİB Eyalet Birliği organizesinde gerçekleşen bu resepsiyon Bremen’in tarihi belediye salonunda 25 yıldır devam ediyor olması çok büyük bir başarıdır” dedi.

Bremen’de 10 yıl önce imzaladıkları İslam sözleşmesiyle iyi bir temel oluşturduklarına dikkat çeken Bovenschulte, “25 yıllık geçmişe sahip bayram kutlamaları ile İslam’ın Almanya’ya ulaştığına işaret etmiştir. Farklı toplulukları bir araya getirerek insanların kaynaşmasına vesile olan bu geleneği başlattığından dolayı Dr. Scherf’e teşekkür ediyorum. Bremen’de iftar davetlerine katıldım, orada yemekten ziyade samimi atmosferden çok etkilendim. Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu, bizler de ihtiyacı olanlara yardımlarımızla yanlarında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs tarihinde Bremen Eyalet seçimlerine değinen Bovenschulte, herkesten sandığa giderek demokratik haklarını kullanmalarını istedi.
İslami dini cemaatler adına konuşan Aşağı Saksonya ve Bremen DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Hacı Mehmet Yavaş, Bremen Eyalet Hükümeti’nin başlattığı anlamlı etkinliğe ve resepsiyona teşriflerinden dolayı davetlilere teşekkür etti.

DİTİB hakkında bilgi vererek, eyalet hükümeti ile İslami dini cemaatler arasında imzalanan devlet sözleşmesine değinen Yavaş, “İslami dini cemaatler topluma çok büyük katkıda bulunuyor. Bu manada Müslüman temsilcilerle imzalanan devlet sözleşmenin memnuniyet vericidir. Sözleşmenin içeriğini doldurmak anlamında 10 yıl daha iyi bir iş birliğine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Dini cemaat temsilcilerinin selamlama konuşmalarıyla devam eden program, Aşağı Saksonya ve Bremen DİTİB Eyalet Birliği sözcüsü Şaban Yavaş’ın yaptığı dua ile sona erdi.
Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Kuran-ı Kerim yakan kişiye dava açıldı

Posted by - 23. Februar 2017 0
Danimarka’da, evinin arka bahçesinde Kuran-ı Kerim yakan ve bunun görüntüsünü sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaşan kişi hakkında dava açılması kararlaştırıldı.…