Arakan’da ‚insani felaket‘ uyarısı

615 0

BM Genel Sekreter Sözcülüğü’nden yapılan açıklamaya göre Guterres, Arakan’da ‚insani felaketin‘ önlenmesi için güvenlik operasyonlarını sürdüren Myanmar güçlerine, sükûnet ve itidal çağrısı yaptı.

Myanmar hükümetinin ihtiyaç duyanlara güvenlik ve BM ile diğer kuruluşların sunduğu yardımlara erişim imkanı sağlama sorumluluğu olduğunun altını çizen Guterres, „Şu andaki durum, bu şiddetin temellerinde yatan nedenlere bütüncül bir şekilde yaklaşmanın aciliyetini vurguluyor. Myanmar hükümetine, Arakan Danışma Komisyonunun önerilerini hayata geçirme çağrısı yapıyorum“ ifadelerini kullandı.

Bangladeş’in Arakanlı sığınmacılara verdiği desteğe de teşekkür eden Guterres, sığınmacıların BM ve ortağı yardım kuruluşlarının desteğine ulaşmalarının temin edilmesini istedi.

Related Post

DİTİB, hain ve vahşi eylemleri lanetledi

Posted by - 15. März 2019 0
DDiyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Yeni Zelanda’da ibadet hâlindeki Müslümanları hedef alan terör saldırısına ilişkin basın açıklaması yaptı. DİTİB,…

Seçim yılında Alman ekonomisi ne durumda?

Posted by - 8. August 2017 0
Seçmenlerin siyasi tercihlerinde ekonomik gidişat da son derece belirleyici oluyor. Peki, sonbaharda Almanya’da yapılacak genel seçimler öncesinde Almanya’da ekonomik durum…