DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Ramazan mesajı yayımladı

363 0

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen Mübarek Ramazan Ayı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.
DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, „Gelin gönüller yaparak oruçlarımıza güç katalım. Muhtaç kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bu yılda ‘Gönül Yapma’ hareketine öncülük ederek emanetlerinizi ümmetin emanetlerine ulaştırma yolunda çaba göstereceğiz” dedi.
Türkmen, 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan Ayı vesilesiyle yayımladığı mesajında, „Müslümanlar olarak, akıl ve gönül dünyamızı aydınlatan hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in tekrar tekrar okunduğu, hayata geçirilerek yaşandığı ve İslam’ın rahmetle yoğrulmuş adaletini, bilgi ve hikmetle bütünleşmiş ahlakını bütün insanlığa gösteren Allah Resulü (sav)”in “İnanarak ve karşılığını yalnız Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutan kişinin geçmiş günahları bağışlanır.“ (Buhari, İman 28) müjdesini verdiği ayların sultanı olan Ramazan’a kavuşmanın sevincini ve bahtiyarlığını yaşıyoruz. 5 Mayıs 2019 Pazar günü kılacağımız ilk teravih namazı ve 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü tutacağımız ilk Ramazan orucu ile başlayacak olan bu rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi, evlerimize, beldelerimize ve yurtlarımıza misafir olacak, kalpleri Allah ve Peygamber sevgisi ile dolu mü’minlerin arınmasına vesile olacaktır“ dedi.
Ramazan Ayının önemine vurgu yapan Türkmen, “Mübarek üç ayların sonuncusu ve nice manevî güzelliklerin vesilesi olan yeni bir Ramazan ayına ulaşmış bulunuyoruz. Bizleri bu yıl da, bu mübarek arınma ve yenilenme mevsimine ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd, Sevgili Peygamberimize ve ashabına binlerce salat-u selam olsun. Bu mübarek ayın, İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.
Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu bereketli zaman dilimi; dini hayatımızda fevkalade önemli bir yeri olan, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevginin, saygının, sabrın ve kardeşliğin daha da güçlendiği, birlik ve beraberliğin pekiştiği, iman, kulluk, ahlak ve insanlık bilincinin zirveye çıktığı, duygu ve düşüncelerin berraklaştığı, kardeşlerin kucaklaştığı, istikametini kaybeden biçarelerin Kur’an ile yeniden buluşarak müttakilerden olmaya ve iki cihan saadetini yakalamaya gayret ettiği mübarek bir aydır.
Nefislerin terbiye edildiği, zekât, sadaka ve iftar sofralarıyla yoksulların doyurulup gözetildiği, zikir, dua ve niyazlarla ibadetin neşe ve coşkusunun bütün topluma yayıldığı, sevap ve mükâfatın arttığı, af ve mağfiretin çokça ihsan edildiği ve özdeki iyiye kavuşma çabalarının zirveye ulaştığı bu mübarek ayı; her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da, DİTİB Genel Merkez ve bağlı derneklerimizle birlikte çeşitli etkinliklerle değerlendirmenin gayreti içinde olacağız. Günlük 800-1000 civarında kişiye iftar yemeği verilmesi planlanan Genel Merkez’imiz başta olmak üzere pekçok camimizde iftar sofraları kurulacak, bu iftar sofralarımızı Alman misafirlerimize, komşularımıza ve Almanya’ya mülteci olarak sığınan kardeşlerimize de açarak paylaşmanın coşkusunu yaşayacağız. Bununla beraber bütün camilerimizde irşat programları, Mukabele okumaları ve Kadir gecesi özel programları düzenleyerek bu mübarek iklimin her anından nasiplenmenin gayreti içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.
“Gönül Yapma” hareketine öncülük edilmesine değinen Türkmen, şöyle devam etti: “DİTİB olarak, siz kardeşlerimizin bizlere emanet ettiği fitre ve zekâtlarla, özellikle fikri ve kültürel yönden donanımlı, bilimsel düşünce yapısına sahip, kendini daima geliştiren başarılı gençlerimize burs imkânı sunarak, onların yetişmesine maddi ve manevi katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bunun yanında muhtaç kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bu yılda ‘Gönül Yapma’ hareketine öncülük ederek emanetlerinizi ümmetin emanetlerine ulaştırma yolunda çaba göstereceğiz.”
Ramazan Ayının iyi bir şekilde değerlendirilmesini gerektiğini ifade eden Türkmen, “Bu itibarla, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ’in buyurduğu gibi “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş” (İbn Huzeyme, Sahih, III, 191-192) olan Ramazan-ı Şerif’in gönüllerimize huzur, iftar sofralarımıza bereket ve kulluğumuza güzellikler getirmesini temenni ediyor; başta Almanya’da yaşayan Müslümanlar olmak üzere bütün İslam âleminin birlik beraberliğine ve yeryüzünde iyiliğin hakim kılınmasına vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Related Post

Almanya’da fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Posted by - 9. Februar 2020 0
Almanya’da öğle saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan Sabine Kasırgası, ağaçların yerlerinden sökülmesine, çatı kaplamalarının ve yol tabelalarının uçmasına yol açtı.…