Almanya’da her gün bir erkek eşini öldürmeye teşebbüs ediyor

409 0

Almanya’da istatistiki bilgilere göre her gün bir erkek eşini öldürmeye teşebbüs ediyor. Her üç günde bir kadın eşi-eski eşi veya erkek arkadaşı tarafından öldürülüyor. Her dört kadından biri ise hayatında en az bir kez ev içi şiddete uğruyor.

Kadına yönelik şiddetin artırdığı Almanya’da Aile Bakanlığının açıkladığı verilere göre 2018 yılında şiddete uğrayan 114 bin 393 kadının 324’ü eşi-eski eşi veya erkek arkadaşı tarafından öldürülmeye teşebbüs edilirken, 122’si ise öldürülmüş.
2019 yılında partneri tarafından öldürülen kadın sayısı 135. Aynı yıl 15 çocuk aile içi şiddet kurbanı olarak hayatını kaybetti. 63 kadın ise ağır yaralı olarak ölüm tehlikesini atlatmış.
Münih Teknik Üniversitesinde Profesörlük yapan Janina Steinert’in Mayıs ayında 18 ile 65 yaşları arasında 3 bin 800 kadın ile yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre kadınların yüzde 3,6’sı partnerleri tarafından tecavüze uğramış.

Başkent Berlin’de evde yaşanan şiddetten dolayı polisten yardım isteyenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 54 artmış. 2019 yılında 215 kişi polisten yardım isterken 2020 yılının Nisan ayında bu sayı 332’ye çıkmış. Fakat şikayette bulunanların sayısı artış göstermemiş.

Mecklenburg-Vorpommern Eyalet hükümetinin verilerine göre ise, ev içi şiddet vakası bu yılın Nisan ayında bir önceki yıla göre iki kat artmış bulunuyor.

Uzmanlar Almanya’da bulunan 350 kadın sığınma evinin yeterli olmadığını bunların çoğunun dolu olduğunu açıklıyor.

Related Post

Dilara ve Samet dünya evine girdi

Posted by - 27. Januar 2019 0
Dortmund – Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği’nin kurucu ve yönetim kurulu üyesi Ali İmamoğlu’nun kızı Dilara, dünya evine girdi. Trabzon-Köbrübaşılı Zeynep…