İspanya tatilinden dönen Alman ailede koronavirüs çıktı

280 0

Tatilini İspanya’da yaptıktan sonra Almanya’ya dönen 4 kişilik Alman ailenin bütün fertlerine yeni tip koronavirüs (covid-19) teşhisi kondu. Cottbus kentinde yaşayan aile fertlerinden birisinin işyerinde yapılan test sonucu yeni tip koronavirüs teşhisi kondu. Ailenin diğer bireylerinin test edilmesi sonrası tüm ailenin yeni tip koronavirüse yakalandığı tespit edildi.

Bu durum sakıncalı ülke listesine alınmayan Avrupa ülkelerinden dönecek olan tatilcilerin, ülkede koronavirüs vaka sayısını yükselteceği endişesine yol açıyor.

Özellikle Alman turistlerin sıklıkla tercih ettiği İspanya’nın Mallorca kentinde eğlence mekanlarında ve sahillerde maske takılmadığı, fiziki mesafenin sağlanamadığı sosyal medyada paylaşılan videolar ile gündeme gelmişti. Bu sebebten dolayı onlarca plajını kapatan İspanya’da, halkın tepkisi nedeni ile Mallorca’daki eğlence merkezleri bir hafta önce kapatıldı.

Güvenli ülke olarak görülen İspanya ve İtalya‘da yeni tip koronavirüs vakaları yükseliyor.

 

Related Post

Almanya’da camiye asılsız bomba ihbarı

Posted by - 1. März 2020 0
Almanya’nın güneyinde bulunan Pforzheim kentinde dün akşam saatlerinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fatih Camisine bomba ihbarı yapıldı.

Dortmund’da Trabzon Meydanı

Posted by - 13. Mai 2019 0
Almanya’nın Dortmund kentindeki bir alana „Trabzon Meydanı“ ismi verildi. Trabzon Meydanı’nın açılış törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve…