Almanya’da Türkçe korona uygulaması

487 0

Almanya’da hükümet tarafından yeni tip koronavirüs (covid-19) enfeksiyon zincirinin takip edilmesi için geliştirilen cep telefonu uygulamasının Türkçe versiyonu bugün kullanıma açıldı. Uygulamayı kullananlar yakınında enfekte olan birisi varsa uyarılıyor.

Almanca ve İngilizce dil seçenekleri bulunan uygulama bugünden itibaren Türkçe kullanılabilecek.

Uygulama, iki akıllı telefonun dijital buluşmasının dökümünü yapıp, virüs enfeksiyonu olan bir kişi ile temas olduğunda diğer kişiyi hızlı bir şekilde haberdar ediyor. Bunun yanısıra koronavirüsünün bulaşmış olduğu tesbit edilen bir kişinin yakın çevresinde uzun bir zaman bulunan kişileri uyarıyor.

İsteyen herkesin indirip kullanabileceği Korona-Uyarı Uygulaması, Alman hükümeti adına

20 milyon euro harcanarak iki bilişim şirketi tarafından geliştirildi. Bluetooth teknolojisini ile çalışan uygulama, akıllı telefonuna bunu yüklemiş olan insanlar arasında mesafeyi ve karşılaşma süresini ölçüyor.

Uygulamanın zorunlu olmaması başarılı olmasının önünde engel olarak görülüyor. Oxford Üniversitesinin bir araştırmasına göre, bu tür uygulamaların başarılı olması için insanların en az yüzde 60’ının uygulamayı kullanması gerekiyor.

Related Post

Türkiye’ye Berlin’den olumsuz yanıt

Posted by - 3. Februar 2017 0
Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Alman topraklarının Türkiye’nin iç tartışmaları için kullandırılmayacağı mesajını verdi. Almanya’ya iltica talebinde bulunan Türk…