Almanya’da inşaat işçisi Türk’ün şüpheli ölümü

419 0

Necati Yıldırım

Sevgi Yılmaz

Röportaj, Kamera ve Fotoğraf

Almanya’da inşaat işçisi Türk’ün şüpheli ölümü karşısında aile yetkililerden yardım istiyor.

Almanya’nın Bonn kenti yakınlarında bulunan Bad Honef kasabasında on gün önce şüpheli bir şekilde ölü bulunan Hüseyin Yaldır’ın ailesi yetkililerden olayın aydınlatılması için yardım istiyor.

Polis raporlarına göre iki çocuk babası ve inşaat işçisi olan Hüseyin Yaldır’ın cansız bedeni, evinin uzağında kimsesizler yurdunda bulunuyor. Annesinin, ağzı ve burnunun kan içerisinde bulunduğunu belirttiği 42 yaşındaki Hüseyin Yaldır’ın neden öldüğü ailesine halen bildirilmiş değil.

Anne İlhan Yaldır İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğunun şüpheli ölümü karşısında hala bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Foto: Aile

Göz yaşları içerisinde kendisine kimsenin herhangi bir bilgi vermediğini söyleyen İlhan Yaldır, “Oğlum daha 42 yaşındaydı. Evinde bulunmadı başka yerde bulundu. Ben şaşkınım yaşlı halimle kime gideyim, bakanlarımız yardım etsin. Duysunlar sesimi, başka ben ne diyebilirim, gücüm yetmiyor. 8 tane çocuk biz kime gidelim. Hüseyin’in iki çocuğu var biri 8 yaşında biri 13 yaşında” dedi.

Bir anne olarak şüpheli bir ölüm olduğunu söyleyen Yaldır, “Lütfen sesimi duysun yetkililer, yardım etsinler. Normalinde polisin bana gelip ‘Bu çocuk senin mi?’ diyerek haber vermesi lazım. 6 gün bizi boşa beklettiler. Hiç dışarı bile çıkartmadılar. Hiç kontrol bile etmediler. Kağıtlarda yazıyor. O doktordan ve polisten hesabının sorulması lazım. Bizim yetkililerimizin bana yardım etmesi lazım. Ben yandım başka analar yanmasın. Normal öldüyse normal yazarlar. Neden evinde değil de başka bir yerde ölü bulunuyor? Neden hiçbir şey söylemiyorlar” şeklinde konuştu.

Yaldır, “On gündür içim yanıyor. Ölüm nedeni yok. Hangi tarihte öldü o yok. Perşembe günü haber veriyorlar, Salı günü de cenazenizi götürün diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ne olur yetkililer yardım etsin. Benim kafam karışık. Bizim yapabileceğimiz bir şey değil bu. Bu iş karışık” diye konuştu.

Oğlunun ölümünün normal bir şekilde gerçekleşmediğini iddia eden Anne İlhan Yaldır, şunları söyledi:

Benim oğlum ana diyerek bana gelirdi. Neden odasında değil başka bir yerde ölü bulunuyor. Neden beni çağırmıyorlar. Bunlar çok önemli şeyler. Yetkililerimizin bana yardım etmesi lazım. Sadece onu istiyorum. Başka anaların içi yanmasın. Öldüğü tarihi yazmamışlar. Kontrol etmemişler. Ev sahibi anahtarı vermiyor. Yattığı yerde ağzından burnundan niye kan geliyor. Yastığı kan, cenazesinde kulağından, burnundan kan. O zaman bu normal değil yani. Bu polis, doktor bunu neden gizliyor. Doktor ve polis bana hesap vermek zorunda annesi olarak.

Olayın etkisinden dolayı ilaç kullandığını söyleyen Yaldır, “Ben şoktayım, hap ile ayakta duruyorum. Gelinime haber geliyor oda bana telefon açıyor haber veriyor. Oğluma telefon açıyorlar annen hiç gelmesin diyorlar. Büyüklerimiz sesimi duysun” diyerek sözlerini tamamladı.


Related Post