Alman devlet televizyonu protesto edildi

415 0

Almanya’nın Köln kentinde Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD’nin bir programında Atatürk aleyhine yapılan yayın protesto edildi.

Almanya’daki Türk toplumu temsilcileri tarafından büyük tepki çeken program Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu (WDR) önünde protesto edildi.

“Hepimiz Mustafa Kemal Atatürk’üz” sloganıyla yapılan protesto eylemine, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği, Chp-Köln, İyi Parti Köln, Vatan Partisi ve TGB Almanya’nın çağrısıyla yaklaşık 50 kişi katıldı.

Devlet televizyonu olan ARD’de yayınlanan ‚ttt – titel, thesen, temperamente‘ programında „Unutulan Katliam- Atatürk Alevileri Nasıl Öldürdü“ başlıklı haber kısa sürede büyük tepki çekerek protestolara sebeb oldu. Programda Atatürk, Adolf Hitler ile kıyaslanarak katliam yaptığı idda ediliyor.

Related Post

Moda haftası

Posted by - 27. Juli 2017 0
Kolombiya’nın Medellin kentindeki moda haftasında, Latin Amerika markaları yeni giyim, mayo ve bikini koleksiyonlarını sergiledi.

Almanya’da George Floyd protestosu

Posted by - 15. Juni 2020 0
Almanya’nın bir çok kentinde ABD’nin Minnesota eyaletinde polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren George Floyd için gösteriler düzenlendi. Binlerce gösterici ırkçılık…

Almanlardan çifte standart

Posted by - 27. Mai 2018 0
“Oylar HDP’ye” başlığı altında Almanya’nın Köln kentinde bir ara gelen HDP’liler yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla seçim mitingi yaptı. Mitinge…