Almanlardan çifte standart

385 0

“Oylar HDP’ye” başlığı altında Almanya’nın Köln kentinde bir ara gelen HDP’liler yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla seçim mitingi yaptı. Mitinge katılım organizatörlerin beklentisinin çok altında oldu. Miting alanın dolmaması etkinliğin geç başlamasına sebeb oldu.

Almanya, ‚Türkiye’deki seçimler için Almanya’da seçim kampanyası yasağı kararı‘ almıştı. Buna rağmen HDP’nin seçim mitingi gerçekleştirmesi çifte standart olarak yorumlanıyor.

Çok sayıda Polisinin koruması altında gerçekleşen mitingde bütün imkanların sunulması dikkatlerden kaçmadı.

Mitingde bir konuşma yapan Hayko Bağdat Selahattin Demirtaş’ın konuşmasını kalabalığa telefonunu mikrafona tutarak dinlettirdi. Milletvekilliği iptal edilen Turgut Öker’de konuşmacılar arasındaydı. Kuzey Ren Vestfalya Parlementosu eski milletvekilleri Arif Ünal ve Özlem Alev Demirel’de birer konuşma yaptı.

HDP Milletvekilleri Tuğba Hezer ve Ahmet Yıldırım’a Polis konuşma yaptırmadı. Polis yaptığı açıklamada HDP milletvekillerinin siyasi konuşma yapacaklarından dolayı bu şekilde bir önlem aldıklarını belirtti.

Almanya Kasım 2015 seçimlerinde Tük siyasetçilerin Almanya’da türk vatandaşlsrıyla bir ara gelmesini engellemiş ve iki ülke arasındakinilişkileri bitirme noktasına getirmişti.

Related Post