Şehir festivalinde tasavvuf musikisi konseri

97 0

Almanya’nın Bavyera eyaleti Hof şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Osmanlı Camii, ilki düzenlenen “Şehir Festivali”ne davet edildi.
Hof belediyesi tarafından ilki organize edilen ‘Şehir Festivali’ kapsamındaki etkinliğe; DİTİB Osmanlı Camii’nin yanı sıra yerel idareler, okullar, spor kulüpleri, eğitim ve kültür dernekleri, sivil toplum kuruluşları ile şehir sakinleri katıldı.
Hof Belediye Başkanı Eva Döhla daveti üzerine etkinliğe; Hof DİTİB Osmanlı Camii’nden dernek başkanı Kadir Konak, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Çak, Şadiye Ekici, Dr. Fazlı Küçüköztürk, din görevlisi Fahrettin Zeki Kanık, kadın ve gençlik kolları ile cami cemaati iştirak etti.
16 gün süren ve her gün farklı aktivitelerin yer aldığı festivalde, katılımcı 25 sivil toplum kuruluşu kurduğu stantlarda farklı etkinlikler düzenledi.

Çocuklar ve yetişkinler için oyunlar, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile çeşitli aktivitelerin yapıldığı festivale, Hof DİTİB Osmanlı Camii kadın kollarının kurduğu stant da renk kattı. DİTİB standında cami tanıtıldı, İslam ve tasavvuf musikisi hakkında bilgi verildi.
Şehir meydanında spor ve müzikal gösterileri, sahne sanatları, tanıtımlar gibi birçok etkinliklerin yer aldığı festivalde, Hof DİTİB Osmanlı Camii’nin Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin sunulduğu stant yoğun ilgi gördü.

Hof DİTİB Osmanlı Camii din görevlisi Fahrettin Zeki Kanık’ın yönetiminde ve yönetim kurulu üyesi Dr. Fazlı Küçüköztürk’ün ney ile eşlik ettiği konserde minikler ilahi korosu tasavvuf musikisinden örnekler sunuldu.

Küçüköztürk tarafından Hz. Mevlana‘nın hayatından dikkat çekici kesitlerin sunulduğu festivalde, 6-10 yaş arası miniklerin sema gösterisi de büyük beğeni ile takip edildi. Ayrıca, 5-7 yaş arası Kindermoschee öğrencileri de güne özel hazırladıkları koreografiyi sundu.

Festivalde konuşan yönetim kurulu üyesi Ahmet Çak, caminin Hof şehrinin parçası olduğuna vurgu yaptı. Caminin kuruluşundan bugüne gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili bilgi veren Çak, gösterilen ilgi alakadan ziyadesiyle mutlu olduklarını ifade ederek, Hof Belediye Başkanı Eva Döhla’ya teşekkür etti.
Hof Belediye Başkanı Eva Döhla’da, elektronik posta yoluyla festivale katılımlarından dolayı DİTİB Osmanlı Camii’ne teşekkür ve başarı dileklerini sundu.
Dört saat süren etkinlikte DİTİB Osmanlı Camii standı çok sayıda misafiri ağırladı.
Ercüment Aydın / Köln

Related Post

WhatsApp mesajını geri alabilmek mümkün

Posted by - 3. Februar 2017 0
WhatsApp’a, geçen günlerde söylentisi dolanan gönderilen mesajı silme özelliği beta sürümü ile geldi. Artık WhatsApp beta sürümünde, gönderilen mesajları iptal…