DİTİB, Çad’da ışığın elçisi: 700 kişi sağlığına kavuştu

78 0

Almanya’nın Essen bölgesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı cami dernekleri, başlattıkları ‘Katarakt Ameliyatı Kampanyası’ ile Afrika’nın Senegal, Nijer ve Kenya ülkelerinin ardından şimdi de Çad’da olmak üzere toplamda 2 bin 200 kişiyi sağlığına kavuşturdu.

Essen DİTİB Eyalet Bölge Birliği, cami derneklerinde başlattıkları kampanya ile Çad’da 700 kişiye ışık oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) iş birliğinde, katarakt ameliyatlarını takip etmek üzere Essen Eyalet Bölge Birliği Başkanı Özkan Güler, bölge cami dernek başkanları Uğur Ayverdi (Wickede Anadolu Camii), Göksal Üçüncü (Lüdenscheid Eyüp Sultan Camii), Muammer Gökçe (Hamm-Bockum Hövel Eyüp Sltan Camii), Veysel Arslan (Witten Sultan Ahmet Camii), Dovan Üstün (Iserlohn Merkez Camii) ve Tacettin Önal’dan (Hemer Merkez Camii) oluşan DİTİB heyeti Çad’a gitti.

Yetimhane ziyaret edildi, ihtiyaç sahiplerine yardım paketi dağıtıldı

DİTİB heyeti Çad ülkesinin Adré ve Abeche şehirlerinde iki yetimhaneyi ziyaret etti. Heyet, yetimhanede eğitim gören çocukların hediye ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı. Ayrıca bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketi dağıttı.

İki günde 700 kişiye ışık olundu

Görme problemi yaşayan ihtiyaç sahiplerine katarakt ameliyatı yaptırmak üzere Çad’da bulunduklarını belirten Essen DİTİB Eyalet Bölge Birliği Başkanı Özkan Güler, hayırseverlerin desteğiyle Adré ve Abeche şehirlerinde 2 gün süren ameliyat sonrası 700 kişiye ışık olduklarını söyledi.

Yokluk içerisinde insanlara umut olmak çok güzel bir duygu

Güler, “Yokluk içerisinde insanlara umut olmak çok güzel bir duygu. Senegal, Nijer ve Kenya’da, şimdi de Çad’da olmak üzere toplamda 2200 kişiyi sağlığına kavuşturduk. Bu iyilik hareketini destekleyen hayırseverlere, DİTİB ailesine ve Türkiye Diyanet Vakfı’na teşekkür ediyor, hayırlarının kabulünü Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyoruz” dedi.

Hayırseverlerin iyilik eli pek çok ülke insanının yüzünü güldürdü

Güler, “Başkent Encemine’den 1200 km uzaklıkta Sudan sınırının sıfır noktasında Adré, oradan 950 km uzaklıktaki Abeche şehirlerinde gerçekleştirilen ameliyatlar büyük bir sevinç yaşanmasına vesile oldu. Hayırseverlerin iyilik eli pek çok ülke insanının yüzünü güldürdü. Maddi imkansızlık, su ihtiyacının yanında katarakt hastalığından evinden çıkamayan, çalışamayan ve iş bulamayan insanlara umut olmak çok güzel bir duygu. DİTİB heyeti olarak katarakt ameliyatı olan insanların yüzlerinde oluşan sevincini görmenin mutluluğunu yaşadık. Böyle güzel ve anlamlı hayri hizmetlere derneklerimiz ve hayırseverlerimiz her zaman destek oluyor. Bu manada hamiyetperver bağışçılarımıza, DİTİB derneklerimize, din görevlilerimize, cemaatimize ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Bölgelerde faaliyet gösteren iki yetimhaneyi de ziyaret ettiklerini aktaran Güler, yetimhanede eğitim gören öğrencilere kırtasiye malzemesi ile giysi yardımında bulunduklarını belirterek, “Bilhassa çocukların yüzlerindeki minik tebessümü ve bizlere olan muhabbeti görmekten mutluluk duyduk” diye konuştu.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Az tatil ömrü kısaltıyor

Posted by - 30. August 2018 0
30 yıl boyunca toplanan veriler yeterli uzunlukta tatil yapmamanın kişinin ölme riskini artırabildiğini ortaya koydu. Yapılan bir araştırmaya göre bir…