MÜSİAD NRW iş adamlarını kahvaltıda buluşturdu

283 0

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) NRW  temsilciliği, Köln’de  düzenlediği kahvaltıda TC. Köln Başkonsolosu Turhan Kaya ile iş adamalarıni bir araya getirdi.

Kahvaltı programına  Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Çalışma Ateşesi İrem Ekmekçi, MÜSİAD NRW Başkanı Bahattin Yılmaz ve seçkin  iş adamları katıldı.


Programda konuşan Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Turhan Kaya, „MÜSİAD’a bu girişim için teşekkür ediyorum. Son zamanlarda  her hafta sonu bir yerde toplanıp iş adamlarımızı bir araya getiriyorlar. NRW ‘de  1 milyon nüfustan bahsediyoruz. Burada kritik nokta örgütlenmemiz gerekiyor. Bulunduğumuz ülkenin kurumlarıyla içli dışlı olmamız, özellikle Ticaret ve Sanayi Odalarında (IHK ) bulunmamız ve yarın için alınan kararlarda yer almamız gerekiyor. Diğer yandan gerek ticari ateşelerimiz  gerekse konsolosluğumuz olarak, siz değerli iş adamlarımızın her zaman yanınızdayız“ dedi.

KAYA : MESLEKİ EĞİTİM VEREREK GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Özellikle gençlerin meslek eğitimi konusuna da değinen Kaya „Gençlerimizin yarınlarına  güzel bir miras bırakmalıyız. Burada da özellikle şirketlerimizin büyük katkı sağlayabileceği bir nokta var o da,  onlara mesleki eğitim imkanı sağlamanızdır. Burada işi, gücü  herhangi bir vizyonu olmayan sokakta o kadar çok gencimiz var ki, bunlara hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Sizlerden ricam şirket olarak mesleki eğitim konusunda ne yapabileceğinizi değerlendirmenizdir. Başkonsolosluk olarak bizler de mesleki eğitim fuarları düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu konularda görüş öneri ve desteğinize açığız‘’ şeklinde konuştu.

İŞ ADAMLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Almanya’da 7 bölgede ticari ateşeliklerin olduğunu belirten Düsseldorf Çalışma Ateşesi İrem Ekmekçi de yaptığı konuşmada iş adamlarının her zaman yanında olduklarını söyledi. Ekmekçi, „Bildiğiniz üzere Almanya Türkiye’nin ticaretindeki ihracatındaki birinci ülke olarak yer alıyor. İthalat da daha önce 2.sırada yer alırken şuanda 3. Sırada bulunmaktadır. Hem siyasi hem de ekonomik yönünden ilişkilerimizin güçlü olduğu bir bölgedir. Bu bağlamda  NRW eyaleti de bildiğiniz üzere  en fazla Türk nüfusa ev sahipliği yapan bir bölgedir. Bakanlığımız bu bölgeye özel bir önem veriyor. Ateşelik olarak gerek Türkiye’den gelen gerekse de Türkiye kökenli burada bulunan ticari hayatta bulunan firmalarada hizmet vermekten mutluk duyuyoruz. Sizlerinde herhangi bir sıkıntınız olduğunda yada bir projeniz olduğunda  bizlere ulaşmanızı istiyoruz“ dedi.

DÜNYA GENELİNDE 220 ŞUBE
NRW MÜSİAD Başkanı Bahattin Yılmaz ise derneğin kuruluş amaç ve hedeflerinden bahsetti. Yılmaz, „NRW MÜSİAD olarak,  Essen, Duisburg, Gelsenkirschen şehirlerinin ardından bugün Köln’de tanı, tanış ve ticaret yap konulu  kahvaltı buluşmamızda sizlerle bir araya geldik. Önümüzdeki hafta da Düsseldorf’taki iş adamlarımızla buluşacağız.

MÜSİAD 1990 yılında globalleme şartlarında kurulması gerektiği için kurulmuş bir dernektir. 1991 yılında Avrupa’da da ilk olarak Köln şehrinde açılmıştır. Bugün itibari ile Türkiye’de 80 olmak üzere dünya genelinde 220 şubede çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Bizimle birlikte olan üyelerimiz 80 ülkeye açılan bir ailenin içine girmiş oluyorsunuz. Bu bağlamda Avrupa’ki MÜSİAD’lılar olarak da  öncelikli vizyonumuzun başında doğduğu ve doyduğu topraklar için değer üreten, eğitimi önceleyen,küresel ekonomiye yön verebilen bir yapıda olmayı hedef olarak görüyoruz“ dedi.

İSA AKSOYLU

Related Post