Münster’de Erdemli Öğrenci Evleri Buluşması

181 0

Münster bölgesinde üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Kazım Türkmen, geleceğin emanet edileceği gençliğin en önemli varlık olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Kazım Türkmen, Münster bölgesi DİTİB Erdemli Öğrenci Evleri’nde kalan öğrencilerle bir araya geldi.

“Münster Erdemli Öğrenci Evleri Buluşması” adı altında düzenlenen programa, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Münster DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Fatih Keskin, Münster DİTİB Bölge Birliği Başkanı Durmuş Aksoy, DİTİB Erdemli Öğrenci Evleri Genel Koordinatörü Murat Demirel, Münster DİTİB Erdemli Öğrenci Evleri Koordinatörü Merve Mert, erdemli öğrenci evlerinin bulunduğu derneklerin başkan ve din görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Münster, Lengerich, Greven, Bielefeld-Brackwede ve Bielefeld-Merkez şehirlerindeki 6 DİTİB Erdemli Öğrenci Evleri’nde kalan öğrencilerin iştirakiyle 2021/2022 eğitim dönemi açılış buluşması Münster DİTİB Merkez Camii’nde yapıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Münster DİTİB Bölge Birliği Başkanı Durmuş Aksoy ve DİTİB Erdemli Öğrenci Evleri Genel Koordinatörü Murat Demirel’in selamlama konuşmalarıyla başladı. Daha sonra Münster DİTİB Erdemli Öğrenci Evleri Koordinatörü Merve Mert’te öğrenci evlerinde yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır

“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır” hadisi şerifi ile konuşmasına başlayan Münster DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Fatih Keskin, “Siz gençler bizim geleceğimiz ve ümidimizsiniz. Önümüzdeki süreç içerisinde DİTİB teşkilatımıza, insanlarımıza, yaşadığımız topluma ve her şeyden önce sizleri takip eden genç kardeşlerimize örnek olacak, rehberlik edecek ve yol açacağınıza inanıyorum. Bölgedeki öğrenci evlerimizi artırmanın ve gençlere ikamet etme imkanı sağlamanın gayreti içerisindeyiz“ ifadelerini kullandı.

Eğitime ve insana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır

Öğrenci evlerinin önemine değinen DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, “Öğrenci evleri önem verdiğimiz hizmetlerimizden bir tanesidir. Eğitime ve insana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Kendilerini evlerinde hissetmeleri, güvenli ve rahat bir çalışma ortamı hazırlamak için yola çıktık” dedi.

Almanya genelinde 500’e yakın üniversite öğrencisinin öğrenci evlerinden istifade ettiğini söyleyen Türkmen, “Öğrenci evlerine Tübingen’den bir tohum atarak başladık. Şimdi geldiğimiz noktada derneklerimizi teşvik ederek, imkan sağlayarak, bu fikri onlara anlatarak bugün öğrenci evlerimizde 500’e yakın öğrenciye hizmet sunuyoruz. Öncelikle öğrenci evlerimizde bizi destekleyen başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu hizmetler büyüyecek, gelecekte camilere sahip çıkacaksınız. Sizlerden camide eğitim gören kardeşlerinize örnek ve rehber olmanızı istiyoruz. Yani onlara ‘ben hukuk, öğretmenlik, mühendislik fakültesinde okuyorum’ demeniz dahi onlara örnek teşkil eder” ifadelerini kullandı.

DİTİB Genel Başkan Türkmen, “Münster Erdemli Öğrenci Evleri Buluşması”nda hukuk, öğretmenlik, ilahiyat, mühendislik ve tıp gibi çeşitli fakültelerde eğitim gören, yüksek lisans ve doktora yapan, Erasmus Programı çerçevesinde gelen öğrencilerle tanıştı ve uzun süre sohbet etti.

Program sonunda katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post