Monheim DİTİB Camii’nden sıra dışı sosyal sorumluluk projesi

68 0

Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaleti Monheim beldesinde DİTİB Camii sosyal sorumluluk projesi üstlendi.
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Monheim Osman Gazi Camii, tekstil ve yağ atıklarını geri dönüşüme kazandırmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi üslendi.

Mevlana-Rumi Caddesi üzerinde inşaatı büyük hızla devam eden Osman Gazi Camii’nin yerleşkesinde kurulan kıyafet ve yağ atık konteynerlerine cemaatte büyük ilgi gösteriyor.
Cami cemaatinden kullanmadıkları kıyafetleri, ayakkabıları ve atık yağları camiye getirmelerini söyleyen dernek başkanı Ramazan Akçora, projenin cemaatten destek gördüğünü belirtti.

Sosyal sorumluluk anlamında önemli bir hizmet
Sosyal sorumluluk anlamında önemli bir hizmet olduğuna vurgu yapan Akçora, İnsanlarımız evlerinde kullanmadıkları eski, yırtılmış, yıpranmış elbise, ayakkabı, kumaş ve çarşaf gibi atıkları tekstil ve yemeklerde kullandıkları atık yağları atık yağ konteynerlerine atarak hem çevreye hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Geri dönüşüm firması ile anlaştık. Bu projeden camimize az da olsa bir katkı sağlıyoruz. Hem de çöpe atılacak atıkları tekrar ekonomiye geri kazandırıyor, hem çevre kirliliği ve israfı önlemiş oluyoruz“ diye konuştu.

Caminin kaba inşaatı ve dış cephe çalışmalarının devam ettiğini belirten Akçora, bir an önce tamamlanması için yardımseverlerden destek beklediklerini dile getirdi.
Ercüment Aydın / Köln

Related Post