Minik öğrenciler kuşlar için yem astı

102 0

Almanya’nın Duisburg şehrinde minik öğrenciler, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak için farklı bir etkinliğe imza attı.

Minikler kuşlar için ağaçlara yem astı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Duisburg Merkez Camii Kur’an Kursu öğrencileri, çetin geçen kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için ağaçlara yem sepeti astı.

Duisburg DİTİB Merkez Camii Kur’an Kursu öğrencileri, din görevlisi Niyazi Tok ile birlikte cami bahçesinde ve çevresindeki ağaçlara konan kuşlar için yemlikler hazırladı.

Din görevlisi Niyazi Tok, hayvanlara karşı sorumluluklarını yerine getirmek için böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti. Tok, “Bu ve bunun gibi birçok etkinlikte öğrencilerimiz daha çok hoşgörü ve sorumluluk bilinci kazanarak, gelecek nesiller için güzel çalışmalara imza atacaklardır” diye konuştu.

Aynı tabiatta birlikte nefes aldığımız tüm canlıların da düşünülmesi gerektiğini söyleyen Tok, “Mutluluk ve sevgi paylaştıkça çoğalan, emek verdikçe büyüyen, dostlarla anlam kazanan bir duygudur. Bizler her zaman göremiyor olsak da çevremiz, bize ihtiyaç duyan insanlarla ve kuşlarla dolu. Öğrencilere hayvan sevgisini aşılayabilmek için güzel bir çalışma oldu. Kış aylarının girmesiyle kuşların aç kalabileceğini düşünerek ve öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla kuş yemi hazırlayarak çevreye bıraktık, öğrencilerimizin bedenleri küçük ama kocaman yürekleri var. Okul tatilinde örnek davranış sergilediler” dedi.

Çocuklara doğa sevgisi aşılandı

Minik öğrenciler ise kuşların aç kalmaması için çalışma yaptıklarını dile getirerek, “Kış aylarında kuşlar kar ve soğuk nedeniyle aç kalıyor. Kuşlarda insanlar gibi doğada yaşayan canlılar. Bu yemlikleri ağaçlara asıp kuşların aç kalıp ölmesinin önüne geçeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Din görevlisi Cemal Kınacı vefat etti

Posted by - 10. August 2020 0
Ankara Altındağ İlçesi Karapınar Camii imam Hatibi iken, Hamburg Din Hizmetleri Ataşeliği çalışma bölgesinde faaliyet gösteren İslam Toplumu Milli Görüş…