Melle’de Kültür Gecesi düzenlendi

120 0

Almanya’nın Melle şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mimar Sinan Camii’nde Kültür Gecesi düzenlendi.

Kültürün bir parçası aşıklık geleneğinin temsilcileri Türkiye’den gelen halk ozanları Orhan Üstündağ ve Erol Şahiner, sazlı sözlü atışmalar yaparak izleyenlere keyif dolu anlar yaşattı.

Gecede atışma, koçaklama, doğmaca şiir, doğmaca türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama dallarından örnekler sunan ozanlar, izleyenlerden takdir ve alkış aldı.

Ozanlar, Melle DİTİB Mimar Sinan Camii’nde sancağı devralan genç yöneticileri, insanlara bu kültürel bilinci verdikleri ve kültürel geleneği devam ettirdikleri için tebrik etti.

Dostluğun ve barışın, Almanya’daki camilerin inşaasında birinci nesilden üçüncü ve dördüncü nesile kadar emek verenler özlü sözlerle dile getirildi. Programda ayrıca Melle DİTİB Mimar Sinan Camii’nin kurucularından merhum Mehmet Baş ve ebediyete irtihal eden cami üyeleri rahmetle anıldı.

Yaklaşık 3 saat süren etkinliğe ilişkin görüşlerini aktaran Melle DİTİB Mimar Sinan Camii yöneticilerinden Nedim Baş, her yıl gelenek haline getirdikleri Kültür Gecesi’ne bir yenisini eklediklerini söyledi.

Ozanların toplumun söylediklerini, yaşadıklarını cümlelerle ve kültürü geleceğe aktardıklarını söyleyen Baş, “Ozanlık kültürü bizim en önemli tarihi ve kültürel değerlerimizden bir tanesi. Yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak gerekiyor. Bu konuda da bizler her türlü desteği veriyor ve vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Çevre cami dernek yöneticileri ve cami cemaatinin katıldığı kültür gecesi sonunda, çiğ köfte, sütlaç, tatlı ve ayran ikram edildi.

Ercüment Aydın / Melle

Related Post

Almanya’da karnaval sezonu başladı

Posted by - 11. November 2019 0
Almanya’da Ren nehri kıyısındaki kentlerde kutlanan ve “Beşinci Mevsim” olarak adlandırılan karnaval sezonu başladı. Köln kentinde şehir merkezinde toplanan binlerce…

Zarar 600 milyon dolar

Posted by - 9. Mai 2017 0
Hızlı ve Öfkeli serisinin sekizinci filmi ‘Öfkenin Kaderi’ sinemalarda gösterimde. Önceki 7 filmde olduğu gibi yine birçok lüks ve hızlı…