MİLLİ GÖRÜŞ KAFİLE VE GURUP BAŞKANLARI MEKKE’DE BİR ARAYA GELDİ

719 0

Hac 2017 Organizesi kapsamında İslam Toplumu Milli Görüş Kafile ve Grup Başkanları Mekke-i Mükerreme merkez otelinde çalışma toplantısı yaptı.

Hac Umre Birim Başkanı Tahir Köksoy’un Başkanlık ettiği toplantıya IGMG Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma başkanı Murat İleri, Mekke Sorumlusu Cengiz Dağdeviren ve İrşad Sorumlusu Abdurrahim Güçlü de hazır bulundu.

Mekke Sorumlusu Cengiz Dağdeviren Kafile ve Grup başkanlarına organize hakkında bugüne kadar olan süreç ile ilgili kısa bir değerlendirme ve bundan sonraki yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi. Özellikle Suudi makamlar ile yürüttükleri çalışmalarda organizeyi ilgilendirecek gelişmeleri ve bilgileri katılımcılarla paylaşan Dağdeviren, Hennes Tour’un Türkiyeden yüzde yüzlük bir artışla yaklaşık 400 hacı adayını Avrupadan gelen lerle aynı otelde konaklattıklarını ifade etti.

Dağdeviren hacı adaylarının otel lobilerinde ve çarşı gezmelerinde zaman geçirmemesi, özellikle hacı açısından sayılı olan bu zaman dilimini mutlaka Kabe’de ibadetlere yoğunlaşarak geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Fetva çalışmaları sorumlusu Hulusi Ünye hacdaki fıkhi temel kurallar hakkında bilgilendirmede bulundu.

IGMG Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Murat ileri „Bir hac sezonunun bitişi diğer hac sezonunun başlangıcıdır“ diyerek teşkilat içindeki çalışmaların ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi. ..“teşkilatımız hamdolsun dini ve sosyal açıdan her türlü hizmetlerine yürüterek bu çalışmaları insanlarımızın hizmetine sunmaktadır. Yapılan bu çalışmalarda hiç şüphesiz siz fedakar arkadaşlarımızın katkısı çok büyüktür bu manada sizleri ekip olarak tebrik ediyorum. Bu organizedeki en büyük avantajımız kendisini davaya adamış fedakar görevlilerimizdir, yani sizlersiniz Hacılarımızı hac bittikten sonra dahi unutmayarak teşkilatımızın bütün alanlarında hizmetimiz olduğunu kendilerine ifade etmemiz gerekmektedir‘‘ dedi.

Toplantıda son olarak söz alan Hac-Umre Birim Başkanı ve Hac Genel sorumlusu Tahir Köksoy Organizenin ilk gününden bugüne kadar herhangi bir aksaklık ile karşılaşmadıklarını, tüm hizmet ekibinin ve kafile görevlerinin koordineli bir şekilde çalışmasının bütün organizeyi pozitif yönde etkilediğini ve bu başarılı çalışmaların hacı adayları nezdinde olumlu yansıdığını ifade eden Köksoy, teşkilatımızın tüm birimleriyle burada hizmet etmektedir. Özellikle Hasene yardım teşkilatımızın kuyu kampanyalarının hacılarımız tarafından büyük bir ilgi ile karşılandığını hep birlikte müşahade ediyoruz dedi. Organizasyon hakkında kısa bilgilendirme de bulunan Köksoy ‘‘tespit ettiğimiz en ufak eksikliği anında giderek gerekli düzeltmeler yapılmaktadır.Mekke çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir, özellikleArafat hazırlıkları eksiksiz bir şekilde ekiplerimiz tarafından yürütülmektedir‘‘ dedi. Bu yılda geçen yıl olduğu gibi Arafatta klimalı çadırlar ile hacılarımızı misafir edecek, onlara en iyi bir şekilde vakfelerini yaptıracağız “ dedi. Köksoy, Sağlık hizmetlerinin de uzman doktor ve hemşireler nezaretinde gerçekleştiğini belirtti. Rabbimizden dileğimiz odur’ki organizemizin son gününe kadar ciddi manada rahatsızlığıolan hiç bir hacımız olmasın. Tüm hacılarımız salimen yaşadıkları ülkelere sevdiklerinin yanına Hacı olmanın vermiş olduğu huzur ile dönsünler dedi.

Related Post

Almanya’da camiye taşlı saldırı

Posted by - 4. April 2021 0
Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti Hildesheim kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Selimiye Merkez Camii, kimliği belirsiz kişinin taşlı…

Almanya’da camiye asılsız bomba ihbarı

Posted by - 1. März 2020 0
Almanya’nın güneyinde bulunan Pforzheim kentinde dün akşam saatlerinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fatih Camisine bomba ihbarı yapıldı.