Eski Çalışma Ataşesi Oğuz Tuncay’a önemli görev

1602 0

İSKENDER GÜNGÖR

T.C. Kölnbaşkonsolosluğunda dört yıl (2013-2017) görev yapan başarılı Çalışma Ataşesi Oğuz Tuncay’ın görev süresinin dolduğu haberi Köln ve civarındaki kurumlarda üzüntüyle karşılandı. Türk gençlerine  eğitim ve mesleki yönlendirmede adeta konsolosluk binasını iş borsasına çeviren Tuncay, Köln’de pek çok başarılı hizmetlere kapı araladı. Polis teşkilatından Sanayi odalarına Meslek odalarından Belediye iş ajanslarına inşaattan makinaya, yüzlerce meslekden iş vereni Türk gençleri ile angaje ederek hayata altın bilezikle tutunmalarını sağladı. Köln şehrindeki Sosyal aktivitelerde zaman zaman yaşlılar yurdunda yalnız yaşıyan hatta terk edilen yaşlılarımıza devletin hiç bir vatandaşını yalnız bırakmadığı mesajını vererek her türlü sorunlarda gelmeleri mesajlarını iletti. Özellikle stk ların mesleğe yada öğrenime yönelik ciddi salon proğramlarına katılarak yönlendirici tavsiyelerle onlarla birlikte oldu.

YUSUF SOYSAL IGMG KÖLN GENÇLİK BAŞKANI (inginör)

„Oğuz beye biz hiç bir zaman bey demedik o bizlerin yol göstericisi bir abisi gibi gördük kendisini. Her yıl teşkilatımızın düzenlediği Meslek Borsası eğitim fuarında yüzlerce gencimize verdiği yol işaret tarifleriyle hem iyi bir rol modeli hemde diplomat olarak onların idolu oldu. Kölnden ayrıldığına çok üzüldük. Zira her türlü başvurumuzu mesai saati içinde yada dışında neticeye bağlamadan işi görmeden bırakmazdı.“

HASAN BATIR IGMG KÖLN BÖLGE BAŞKANI
„Oğuz beyin görev süresinin dolduğu haberine üzülmedik dersek yanlış şey söylemiş oluruz. Protokol dışı bir kişiliğiyle hem varandaşlarımızın hemde biz STK yöneticilerimizin çat kapı baş vuru adresimizdi. Ama bizi üzdüğü kadar mutlu eden haberde onun yurt dışı hizmetler genel müdür muavini olarak atandığını duyunca inanın devlete olan güvenimiz daha çoğaldı. Zira mevzuatı ve kanunları en iyi bilen onu hep dersine sürekli çalışan biri olarak gördük. Yeni görevinnde başarılar dileriz.“ Dedi.

Türkiye ve Almanyadaki bireylerin Sosyal Güvenlik hakları noktasında toplumu defatle bilgilendiren Oğuz Tuncay beyin yüzlerce haberini özel röportajını yapan biri olarak devletimiz tarafından sorumluluğun üst kademelerinde görev verilmesi, doğrusu bizimde devlete olan güvenimizin artmasına vesile oldu. Zira yurt dışında Bakanlarımızın iştirakiyle yapılan toplantılarda her zaman yüksek performans sergileyen Oğuz bey kamu ve Çalışma hayatı mevzuatını en iyi bilen diplomatlarımızın ilklerinden biri oldu. Başarılar diliyoruz.

 

Related Post