Mesut Özil eleştirilerin hedefi olmaya devam ediyor

415 0

Irkçılık ve saygısızlığa maruz kaldığı için bundan sonra Alman Milli Takımında yer almayacağını açıklayan Mesut Özil eleştiriler ve ırkçı söylemlerin hedefi olmaya devam ediyor.

Alman Yeşiller Partisi politikacısı Cem Özdemir dün basına yaptığı yazılı açıklamada ’’Özil’in açıklamaları çok üzücü. Demokrasimizi reddedenlere pas veriyor. Fotoğraf çektirmek Türkiye’de keyfi olarak hapiste tutulanlara yapılmış bir saygısızlıktır. Saygıyı sadece demokratlara göstermem gerekir’’ dedi.

Bayern München takımı başkanı Uli Höness’in eleştirileri ise hakarete vardı. Bayern München takımının kampa girmek için Amerika uçuşu öncesi havaalanında basına yaptığı açıklamada ’’Mesut Özil yıllardır pis oynadı. Son ikili mücadelesini 2014 Dünya Kupasından önce kazandı. Şimdi de kendisini ve boktan performansını bu fotoğrafın arkasına saklıyor.’’ dedi.

2014 yılında vergi kaçırmak suçundan dolayı 43 milyon Euro para cezası, 3 yıl hapis cezası alan ve bunun yaklaşık iki yılını hapiste geçiren Höness ’’Onsuz (Mesut Özil) yeni bir başlangıç en iyisi. Sadece San Marino’ya karşı parladı.’’ şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Katarina Barley Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ’’Mesut Özil gibi büyük bir Alman futbolcusu ülkesinde ırkçılık nedeniyle Alman Futbol Federasyonu (DFB) tarafından temsil edilmediğini hissediyorsa bir alarm sinyalidir.’’

Alman Milli takımı savunma oyuncusu Jerome Boateng ise Mesut Özil’i destekleyenlerden. Gana asıllı Alman vatandaşı olan 29 yaşındaki Boateng, sosyal paylaşım sitesi Twitter’den mesut ve kendisinin olduğu bir fotoğraf paylaşarak altına ’’Benim için bir zevkti Abi’’ şeklinde yazdı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başkan Yardımcısı Thorsten Schaefer-Gümbel Twitter’de yayınladığı mesajda Mesut Özil’e Alman Milli Takımındaki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Gümbel ‘değişik kökenlerden tüm vatandaşlar: Biz birbirimize aitiz ve ırkçılığı asla kabul etmiyoruz.’’ şeklinde yazdı.

Alman basını ise Mesut Özil’in Alman Milli Takımını bırakmasını, ‘Mesut Milli Takıma sırtını döndü’ şeklinde gördü.

Mesut Özil’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf sonrasında özeleştiri yapmasını bekleyen Alman basını, Irkçılık ve saygısızlığa maruz kaldığı açıklamaları yapan Özil’i yaptığı haberlerle eleştirdi.

Related Post

DİTİB’de Kadir Gecesi coşkusu

Posted by - 1. Juni 2019 0
Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği, „bin aydan hayırlı“ olarak kabul edilen Kadir Gecesi…