KADIN İŞ DÜNYASI VE AKADEMİSYEN BULUŞMASINA YOĞUN İLGİ

566 0

Almanya’nın Köln kentinde yayın hayatını sürdüren Kadınca Dergisi ‘’Kadın iş dünyası ve akasdemisyen buluşması’’ adı altında düzenlediği ektinlik yoğun ilgi gördü. Kuzey Ren Westfalya (NRW) Eyaletinin farklı şehirlerinden kadın işveren ve akademisyenlerin katıldığı toplantıda başarı hikayeleri anlatıldı.

İkincisi düzenlenen ‘’Kadın iş dünyası ve akademisyen buluşması etkinliğine yoğun bir katılım oldu. Avukat, doktor, polis, ekonomist, danışman, yönetici, güzellik uzmanı, kuaför, sporcu, ve sosyal hizmet uzmanların yanı sıra 85 farklı meslek gurubundan 130”un üzerinden kadın katıldı. Sivil toplum yararına çalışan kurum temsilcilerininde katıldığı toplantıda, kurumlar hem kendilerini tanıttılar hemde çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Toplantının çok verimli geçtiğini belirten Kadınca Dergisi yöneticileri’’ amaç farklı sektörlerde hizmet veren kadınları bir araya getirerek birlikte çalışmalarını sağlamak istiyoruz. Şimdiye kadar bu tür etkinlikler yapılmadı. Biz bir ilki başardık ve bundan sonra bu tür toplantıları geniş katılımlarla devam ettirmek istiyoruz. Çünkü ihtayaç var. Onları bir ortak bir platformda buluştururak destek vermek istiyoruz.

Gecenin sonunda etkinliğe destek veren sponsorlara birer teşekkür plaketi verildi.

Related Post

DİTİB’de ülkelerarası kadın çalıştayı

Posted by - 15. November 2022 0
Eylül ayında kuruluşu gerçekleştirilen Danimarka Türk Diyanet Vakfı Kadın Birliği, Almanya DİTİB Federal Kadın Birliği öncülüğünde, kadın çalışmalarında yöntemler, projeler…