Brühl Kahramanlar Eğitim ve Spor Derneği Regine Hildebrand Ödülünü kazandı

724 0

Almanya’da 2002 yılından bu yana verilen Regine Hildebrand Ödülü’nü bu yıl Köln yakında faaliyetlerini sürdüren Brühl Kahramanlar Eğitim ve Spor Derneği kazandı.

Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) genel merkezinde düzenlenen ödül töreninde Brühl Kahramanlar Eğitim ve Spor Derneği’nin kurucusu Fatih Türk ödülünü Mecklenburg Vorpommern Başbakanı ve SPD Genel Başkan Yardımcısı Manuela Schwesig’ten aldı.

Törende konuşan Manuela Schwesig Kahramanlar Derneği’nin sosyal adalet ve barışa yaptığı katkılar nedeniyle bu ödülü almaya hak kazandığını belirtti.

Derneğin kurucusu FatihTürk te burada yaptığı konuşmada ödülü almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türk farklı ülkelerden insanlarla 8 branşta spor ve eğitim imkanı sunduklarını vurguladı.

11 yıl önce kurulan derneğin Almanya’da hangi milletten olursa olsun herkesin bir araya gelip hem spor hem de eğitim görebileceği ve böylece topluma farklı alanlarda katkılar sunabileceği bir amacı olduğuna işaret ederek yoğun ilgiden dolayı her geçen yıl faaliyetlerinin daha da artttığını vurguladı.

20 bin avroluk ödül Sosyal Demokratların önemli bir ismi olan ve 26 Kasım 2001’de  hayatını kaybeden Regine Hildebrandt’ın aşırı sağa karşı mücadelesi sosyal adalet, barış ve özgürlük için sarfettiği çabalar  nedeniyle parti her yıl 26 Kasım’da Hildebrandt adına veriliyor.

Ibrahim Taş

Related Post