İslam ve Müslüman Karşıtlığını İnceleme Alt Komisyonu Almanya’da temaslarını tamamladı

540 0

TBMM “İslam ve Müslüman Karşıtlığını İnceleme Alt Komisyonu” üyeleri Almanya’da sürdürdükleri temaslarını yaptıkları bir basın toplantısıyla bitirdi. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, TBMM “İslam ve Müslüman Karşıtlığını İnceleme Alt Komisyonu” Başkanı Adnan Boynukara, AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’dan oluşan heyet, batıda yükselen İslam ve Müslüman karşıtlığını araştırmak, görüşmeler ve incelemeler yapmak üzere Almanya’ya gelmişti.

Köln Başkonsolosluk binasında yapılan toplantıda Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes’te hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, ’’Marjinal sağ partilerde var olan karşıtlık, kıta Avrupasında merkez siyasetinde gündemine girdi. Bu konuda yasal düzenlemeler yapmak gibi bir ileri adımdan da zaman zaman beyanlarında söz etmeye başladılar. Biz bunu sadece Türkiye veya müslümanların sorunu olarak görmüyoruz. Dünya barışını, dünyada birlikte yaşamanın bir zorunluluğu, bu konuda ileride yaratılacak çözümünde dünya barışına katkı sağlayacak bir çözüm olduğunu düşünüyoruz. Bunun için bu soruna eğildik.’’ şeklinde konuştu.
Sorunun bir suçlu aramak olmadığını söyleyen Serdar, ’’Bir sonuçla karşı karşıyayız, nedenlerine inmek bu nedenlerin ortadan kaldırılması için bir takım paydaşlıklar oluşturmak. Sonuçta Müslümanların mabetleri üzerinden ötekileştirilmesi, saldırıya uğraması, giyim kuşamları üzerinden ötekileştirilmesi, sosyal alanlarda daha çok bu ayrımcılıkların ortaya çıkması ve geçen yıldan itibaren Almanya içinde söyleyebilirsek Islamofobya datalarının ayrı tutuluyor olması sorunun ciddiyetini ortaya koyuyor’’ dedi.

TBMM “İslam ve Müslüman Karşıtlığını İnceleme Alt Komisyonu” Başkanı AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ‚‘Bu konu geçmişte yabancı düşmanlığı, Türk düşmanlığı olarak ortaya çıkmıştı. Bugün bizimde kanaatimiz İslam ve Müslüman karşıtlığı şeklinde kendisini ortaya koyuyor.’’ dedi. Sağlıklı bir veri kaydının olmadığını söyleyen Boynukara ’’Görüştüğümüz sivil toplum kuruluşlarının tutumu, saldırıya uğrayan kurumların ifadeleri, veri toplama konusundaki isteklilikleri bizi umutlandırdı’’ dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ’’Din ve vicdan özgürlüğü bir insan hakkıdır diyoruz. İnsan hakkına yapılan saldırı demokrasiye yapılan saldırıdır, özgürlüklere yapılan bir saldırıdır. Bunlar terörist eylemlerdir aynı zamanda. Bu tür saldırılar kınanmalı. Bunun panzehiride özgürlüklerdir.’’ dedi.

Ayrımcılığın insalık suçu olduğunu söyleyen Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu ’’ Kime karşı ve nerede yapılırsa yapılsın değişmez’’ dedi. Ramazanoğlu ’’ Müslüman kadın dediğimiz zaman bu başörtüsüde taşıyorsa, kimliğini taşıdığı özelliklerinden dolayı açıkça ortaya koyan bir pozisyonu oluyor. Yani başörtülü bir kadın açık olarak kendisini kıyafetiyle bir mesaj haline getiriyor, ben müslümanım diyor. Bu kıyafetiyle kendisi açık bir mesaj olan kadın aynı zamanda İslam karşıtı olan bu çatışmada, saldırılarda da açık hedef haline geliyor’’ şeklinde konuştu.

Related Post

Yerel yetkililer DİTİB camisini ziyaret etti

Posted by - 21. Oktober 2018 0
Garmisch-Partenkirchen yerel yetkilileri Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mimar Sinan Camii’ni ziyaret ederek, daha fazla işbirliği kurmak istediklerini…

ABD’de vaka sayısı 100 bini geçti

Posted by - 27. März 2020 0
Amerika Birleşik Devletleri’nde vaka sayısı 100 bini aşarken, korona virüsten ölenlerin sayısı ise 550’yi geçti. Özellikle New York en çok…

DİTİB, Giresun’da yaraları sarıyor

Posted by - 20. September 2020 0
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğiyle sel felaketinin yaşandığı Giresun’da yaraları sarıyor. Diyanet İşleri…