Hürth DİTİB başkanı Şeref Turna için veda programı

67 0

Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Köln kenti yakınlarındaki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Hürth Camii’nde 40 yılı aşkın başkanlık ve yöneticilik görevi yapan Şeref Turna’ya yönetim kurulu arkadaşları anlamlı bir ahde vefa programı düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hürth DİTİB Camii başkanı Ali Ünal ve Köln Veliler Birliği Başkanı Kader Durmuş, cami derneğinin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen başkan Şeref Turna’ya teşekkür etti.

Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara ile Köln Eyalet Bölge Birliği Başkanı ve DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi Adem Onur da, “Şeref Turna başkana bugüne kadar Hürth DİTİB Camii’nde üstlendiği görevlerde, göstermiş olduğu üstün gayret ve fedakarlık, ayrıca çalışma hayatında sergilemiş olduğu saygın kişiliği, DİTİB camiasının takdirlerini kazanmıştır. Kuruluşumuzun tarihi seyri içerisinde değerli gayretleriniz her zaman memnuniyetle anılacaktır. Hizmetlerimize fahrî katkılarınızın süreceğine inandığımız hayatınızın bundan sonraki aşamasında Cenab-ı Hakk’tan sağlık, esenlik ve mutluluk niyaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“DİTİB’e adanmış bir ömür”

Veda programında başkan Şeref Turna’nın Hürth DİTİB Camii’nde 41 yıl yaptığı çalışmaların yer aldığı “DİTİB’e Adanmış Bir Ömür” isimli video katılımcılara seyrettirildi.

Veda programında konuşan Turna, videoyu görünce duygulandığını belirterek, programın düzenlenmesinde emeği geçen yönetim kurulu üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti.

Veda programından duyduğu memnuniyeti ifade eden Turna, “1982 yılında kurucusu olduğum Hürth Camii’nde başkan yardımcısı olarak göreve hangi duygularla gelmişsem, şimdi görevimi aynı duygularla bırakıyorum. Her görevin bir başlangıcı, bir de sonu vardır, mühim olan hoş bir seda bırakabilmektir. Eğer böyle bir şey bırakmışsam ne mutlu bana. 41 yıl yaptığım görev hep hafızamda kalacaktır. Görev sürecinde yaptığım işi çok titiz, düzenli olmasına gayret ettim. Elimden geldiği kadar cemaatimizin emrinde olmaya büyük gayret sarf ettim” dedi.

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey ve DİB Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Ramazan Ilıkkan da, “Şeref Turna başkanımızın, 40 yılı aşkın süre içerisinde derneğimize sağladığı maddi ve manevi katkı, başta Türk ve Alman makamları olmak üzere, sivil toplum örgütleriyle kurduğunuz yakın dostluk, gösterdiği üstün başarı, gayret ve fedakarlıktan dolayı takdirlerimizi sunar, bundan sonraki yaşantısında ailesi ile birlikte sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir ömür geçirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kuruluşundan bugüne emeği geçen Hürth DİTİB Camii dernek başkanı Şeref Turna’ya günün anısına plaket takdim edildi. Program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Hürth Camii’de gerçekleştirilen veda programına Köln bölgesi cami derneklerinin başkan ve yöneticileri, din görevlileri ile cami cemaati katıldı.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post