DİTİB cami derneklerinden Sinzig’deki sel mağdurlarına destek

199 0

Rheinland-Pfalz eyaletinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Ransbach Baumbach, Selters, Neuwied, Koblenz ve Andernach cami dernekler, Sinzig şehrindeki sel mağdurlarına yardım ulaştırdı.

Sinzig DİTİB Hazreti Ayşe Camii’nin organizesinde dernekler afet bölgelerinde sel mağdurları ile enkaz temizleme ekiplerine lahmacun, poğaça, su, ayran ve meyve suyundan oluşan yardım paketleri dağıttı.

Cami derneği gönüllüleri Sinzig şehrinde selden en çok etkilenen üç semtte, 500 kişiye gıda paketinin yanında, nakdi yardım ve insan gücü desteği verdi.

Sinzig DİTİB Hazreti Ayşe Camii dernek başkanı Çoşkun Erden ve din görevlisi Muhsin Aksoy, selden ağır zarar gören üç semtte gıda yardımında bulunduklarını söyledi. Cami cemiyeti ve cemaati olarak Sinzig şehrinin bir parçası olduklarını belirten dernek başkanı Erden, belediye başkanı Geron’e her konuda cami dernekleri olarak hazır olduklarını ve desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Din görevlisi Aksoy ise, “Dinimiz insan ilişkilerine çok önem vermiştir. İnsan ilişkilerinin bir boyutu ise komşu ilişkileridir. Dini cemaat olarak birlikte yaşadığımız komşularımıza moral ve destek vermek, yanlarında olduğumuzu hissettirmek hem İslami hem de toplumsal vazifemizdir” ifadelerini kullandı.

Sel felaketinde mağdur Sinzig şehrinin Belediye Başkanı Andreas Geron, DİTİB cami derneklerine yardımlardan dolayı teşekkür etti. Başkan Geron, zor durumda şehrimizin cami derneği öncülüğünde yapılan yardımı anlamlı bulduğunu ifade ederek, minnettarlığını dile getirdi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post