DİTİB’den İtalya’daki mülteci kamplarına ve ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan yardımı

329 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından hazırlanan Ramazan ayı yardım kolileri, DİTİB-İtalya tarafından planlanan program dâhilinde, İtalya’nın farklı bölgelerindeki mülteci yurtlarına ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

İtalya’nın Milano ve çevresinde gerçekleştirilen yardım organizasyonu, Milano Din Hizmetleri Ataşesi Abdülmetin Yalçın ve DİTİB-İtalya yöneticileri ile Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) adına Federal Kadın Birliği Koordinatörü Nurten Afat ve yardım gönüllüsü Mümine Gül’ün katılımlarıyla gerçekleştirildi.

450 gıda yardım kolisi dağıtıldı

Almanya DİTİB teşkilatına teşekkür eden Milano Din Hizmetleri Ataşesi Abdülmetin Yalçın, „Bu zorlu süreçte İtalya’da yaşayan mülteci ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatan DİTİB teşkilatına ve hayırseverlere teşekkür ediyorum. Yaptıkları yardımların kabulünü Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

DİTİB-İtalya teşkilatı iş birliğiyle mülteci yurtlarına ve ihtiyaç sahibi ailelere 450 gıda yardım kolisi teslim ettiklerini belirten DİTİB Federal Kadın Kolları Koordinatörü Nurten Afat şunları kaydetti:

“DİTİB olarak Ramazan ayı vesilesiyle 30 farklı ülkede gerçekleştirdiğimiz yardım organizasyonu çerçevesinde İtalya’da bulunuyoruz. Milano ve çevresinde bulunan 6 mülteci yurduna ve ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine tek tek ulaşılarak 450 gıda yardım kolisi dağıttık. Almanya DİTİB teşkilatı olarak hayırseverlerimizin zekât ve fitre emanetlerini İtalya’da yaşayan ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimizle paylaştık. Zekât-fitre emanetlerini teşkilatımıza teslim eden cemaatimize ve hayırsever insanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah yardım yapanlardan ve bu yardıma öncülük edenlerden razı olsun.”

Ercüment Aydın

Related Post