ALMANYANIN KÖLN ŞEHRİNDE TARİHE İZ BIRAKANLAR “ÖNDEN GİDENLER “ PROGRAMIYLA ANILDI

898 0

Necip Fazıl Kısakürek, Malcomx, M.Akif Ersoy, Adnan Menderes, Prof.Dr Necmettin Erbakan, Said Nursi,  Aliya İzzetbegoviç, Osman Yumakoğulları, Sefer Ahmedoğlu, gibi pek çok şahsiyet, hayatlarından kesitlerle sinevizyon eşliğinde hatırlandı. Islam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları (IGMG) Köln Bölgesinin Fatih camisindeki proğramı bölge il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş takip etti.  Yaklaşık 15 cami imam ve hatibi hakka yürüyen tarihe iz bırakan tüm geçmişlere Kuran tilaveti  ve hatim duaları yaptılar. Proğram suunumunu yapan IGMG Köln Bölgesi İrşad Başkanı Ali Gülmez “bu davaya şimdiye kadar hizmet etmiş, gönlünü enerjisini vermiş, şu anda aramızda bulunmayan geçmişlerimizi anmak hatırlamak için buradayız.” Diyerek proğramı özetledi. Proğram açılışı Bekir Tanrıkulu’nun Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Proğram hatibi ilahiyatcı, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları Köln Bölge Başkanı Selahattin Demirci”..onlar  Allahı hatırlatmışlar Allahta onlara altlarından ırmaklar akan cennetini hazırlamıştır diğerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü.” Canabı hak ayaklarımızı sağlam basarak Önden Gidenlerle koşanlardan eylesin bizleri. Yakın tarihte aramızdan ayrılan bu Önden Gidenlerden olan Erbakan hocamızın hastahane odasında son anlarını bize aktardılar. Bizim davamız İslamdır, gayemiz Allah rızasını kazanmaktır,insanlığın kurtuluşu için mücadele etmektir, metodumuz ikna metodudur, bizde zorlama yoktur. Zorbalık bizim kitabımızda yazmaz. İnsanlığın kurtuluşu İslamla mümkündür.İslam mükemmel Allah yapısıdır. Dolayısıyla ne bir eksiklil ne bir fazlalık vardır. Biz ümmetci bir teşkilat ümmetci bir hareketiz.islami bir teşkilat dini bir cemaatız. Bu davada çalışmak her kese nasip olmaz eğer sizlerde ipin ucundan tutmuş olursanız bilesinizki bu Allahın size olan sevgisinden dolayıdır.” Diyerek merhum Erbakanın son vasiyetlerini aktardı.

Köln Bölge Başkanı Selahattin Demirci konuşmasını şu sözlerle tamamladı.”Değerli kardeşlerim . Biz koşmazsak arkamızdakiler dururlar, biz yürümezsek arkamızdakiler otururlar, biz oturursak arkamızdakiler yatarlar, biz yatarsak arkamızdakiler uyurlar. Arkamızdakileri uyutmamak adına koşmamız lazım. Onlara birer eser bırakmamız lazım. Bizim şu an sahip olduğumuz mirası daha fazla ileriye taşıyarak sonradan gelenlere bir şeyler bırakmamız lazım “dedi. Proğramda kısa bir selamlama konuşması yapan Genel Merkez irşad Başkan yardımcısı Ali Bozkurt , İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatlarının geçmişde hem teşkilatın emeği geçenlerine hem çağa damgasını vurmuş “Önden Gidenlerin” unutulmaması için bu tip organizasyonları yaptıklarını, yine hatıralardan silinmiyen Maidei Kuran proğramlarıyla Kurana meyl eden bir nesil yetiştiğini, Alemlere Rahmet Hz. Muhammed proğramlarıyla Efendisini unutturmayan, Kuran yıldızları proğramlarıyla, ümmet eksenli bir dini cemaat olarak hizmet ettiklerini ifade ederek, Köln Bölgesine hazırladıkları proğram için teşekkür etti. Proğram Kuran ve ilahi dinletileriyle sona erdi.

Related Post

CAM KENARINDA OTURANLAR GRİP OLMUYOR

Posted by - 21. März 2018 0
Uçakta cam kenarında oturuyorsanız, grip olma riskiniz daha az. Yapılan bir araştırmaya göre uçakta koridor tarafında oturanlar cam kenarında oturanlara…