DİTİB camisinde maske üretilmeye başlandı

361 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Duisburg Merkez Camii’nde maske üretim atölyesi oluşturularak, koronavirüs salgınında ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere maske üretimine başlandı.

7 dikiş makinası ile günde 2 yüz maske dikiliyor, hedef 10 bin maske

Duisburg DİTİB Merkez Camii Kadınlar Kolu tarafından caminin konferans salonunda kurulan maske üretiminde 7 dikiş makinesi ile oluşturulan dikim atölyesinde, günde 2 yüz maske dikiliyor.

Kadınlar kolu üyesi on gönüllü bayanın çalıştığı atölyede hedefin 10 bin maske üreterek ihtiyaç sahiplerine dağıtmak olduğunu söyleyen Duisburg DİTİB Merkez Camii Kadınlar Kolu Başkanı Güldane Açıkgöz, başta cami cemaatinden maske bulamayanlara ve şehirde ihtiyacı olanlara yardım etmek amacıyla maske diktiklerini ve ücretsiz olarak dağıttıklarını ifade etti.

Üretilen maskeler ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılıyor

Korona virüs önlemlerinin esnetilme sürecinde camilerde yeniden toplu ibadet yapılmaya başlandığını ifade eden Duisburg DİTİB Merkez Camii dernek başkanı Yusuf Aydın, namaza gelenlerin sosyal mesafe kuralına uymaları ve maske takmaları istendiğini söyledi.

Duisburg Merkez Camii Kadınlar Kolu örnek bir çalışma başlattığını ifade eden Aydın, alınan karar gereğince maskeye büyük ihtiyaç duyulduğunu ve kadınlar kolu ile birlikte maske dikimi için kolları sıvadıklarını söyledi. Aydın, “Kadınlar kolunun bu özverili davranışlarından ve çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Yapılan maskeler camiye ibadet için gelen cemaate, çevre hastahanelere, okullara ve ihtiyaç duyan kişilere dağıtılacak” diye konuştu.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

DİTİB’li kadınlar kahvaltıda buluştu

Posted by - 2. Juli 2018 0
Kadınlar geleneksel kahvaltı buluşması devam ediyor Essen – DİTİB Eyalet Kadın Kolları Bölge Birliği’nin organizesinde düzenlenen uluslar arası kadınlar kahvaltısı…