Din görevlilerine “Manevi Rehberlik” semineri

56 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Berlin Dini Danışma Kurulu tarafından din görevlilerine yönelik “Manevi Rehberlik ve Danışmanlık Eğitimi” konulu seminer verildi.

DİTİB Manevi Rehberlik sorumlusu ve uzman danışman Seat Uzeirovski tarafından din görevlilerine yönelik verilen seminer, Berlin DİTİB Merkez Cami Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinden etkilenen insanların yurt dışında yaşayan akrabalarının yanına gelmeleri beklenen hem deprem felaketine doğrudan maruz kalan depremzedelere hem de yanlarında misafir olarak ikamet edecekleri akrabalarına destek hizmeti sunabilmek için din görevlilerine “Manevi Rehberlik ve Danışmanlık Eğitimi” sunuldu.

Eğitim kapsamında din görevlilerine yakınlarını kaybeden ve travma yaşayan insanlara yönelik danışmanlık hizmeti nasıl sunulmalı, nasıl desteklemeli ve çözüm önerileri nasıl olmalı gibi konular hakkında bilgi verildi.

Hizmet sırasında karşılaşacak zorluklarla daha rahat bir şekilde başa çıkmak ve hizmette verimliliği arttırmak amacıyla katılımcılara iki gün boyunca teorik ve uygulamalı dersler verildi. Teorik derslerde ağırlıklı olarak danışmanlık usul ve esasları ele alındı.

Ayrıca insanlarla her durumda iç içe bulunan ve mesleklerini icra ederken yoğun duygu yüküne maruz kalan din görevlilerine “Stresle ve Tükenmişlikle Mücadele ve Başa Çıkma” konusunda teorik ve uygulamalı danışmanlık hizmeti de verildi.

Berlin DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Emre Şimşek, deprem felaketinin ardından gerekliliğine daha da çok ihtiyaç duyulan manevi rehberlik ve danışmanlık eğitiminin önemine vurgu yaptı. İletişim becerileri, etik ilkeler, kriz yönetimi ve danışmanlık teknikleri gibi alanlarda pratik beceriler ve teorik bilgiler sunmayı amacıyla seminerin düzenlendiğini söyleyen Şimşek, cezaevleri, hastaneler, hapishaneler, yaşlılar bakım evi gibi pek çok alanda çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Program sonunda katılımcılar, seminerin çok verimli olduğunu ve bu tür faaliyetlerin devam etmesini istediklerini belirterek teşekkürlerini ilettiler.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post