Peygamberlerin mucizeleri “Yaparak-Yaşayarak-Öğrenme” metoduyla anlatıldı

217 0

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti Duisburg-Beeck şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Yeni Camii’nde öğrencilere “Yaparak-Yaşayarak-Öğrenme” metoduyla peygamberlerin mucizeleri anlatıldı.

Duisburg-Beeck DİTİB Yeni Camii’nde 9-13 yaş grubu öğrenciler derslerinde öğrendikleri bilgileri zihinlerde daha iyi tutabilme amacıyla yaptıkları maketlerle ’Peygamberlerin Mucizeleri‘ sergiledi. Hazırlanan sergiye veliler ve cemaat büyük ilgi gösterdi.

Bayan din görevlisi Feyza Yıldırım Çiftçi, “Çocuklara derste anlatılan peygamberlerin mucizelerini akıllarında daha iyi canlandırabilmeleri için maket yaparak anlatma metodunu uyguladık. Yaparak, yaşayarak, öğrenme metoduyla hem ders eğlenceli hale geldi, hem de çocuklar peygamberleri ve mucizelerini daha kolay kavrayabildiler. Öğrenciler büyük emek verdiler ve ilgiyle konuya odaklandılar. Bu vesileyle bize destek sunan cami yönetimimize teşekkür ediyorum“ dedi.

Dernek Başkanı Köksal Çankaya da, camilerinde böylesi bir güzelliğe vesile olan din görevlisi Feyza Yıldırım Çiftçi’ye ve öğrencilerine teşekkür etti. Çankaya, “Yapılan uygulama ile peygamberlerimizi ve mucizelerini birbirinden güzel maketlerle anlattılar. Çocuklarımız yaptıkları maketlerle farkındalık oluşturan bir sergiyi düzenlediler. Sergiyi gezenler de konu hakkında bilgilendiler. Camimizin inşaatını tamamladık, bundan sonraki dönemde çocuklarımızın eğitim faaliyetlerine daha fazla eğileceğiz” ifadelerini kullandı.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post