Çocuklar oyuncaklarını satarak depremzede kardeşlerine bağışladı

71 0

Duisburglu çocuklar, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde kardeşlerine destek olmak amacıyla anlamlı yardım kampanyasına imza attı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Duisburg Merkez Camii’nde Kur’an kursuna devam eden yaşları 5-12 yaş arası 650 öğrenci, kendi oyuncaklarını satarak, elde ettikleri geliri depremzede kardeşlerine gönderdi.

Cami avlusuna stand kuran çocuklar, depremzede kardeşlerine destek olmak amacıyla kendi oyuncaklarını satışa sundu. Çocukların standına veliler başta olmak üzere, cami cemaati ve katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Anlamlı bir etkinliğe imza attılar

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Duisburg DİTİB Merkez Camii dernek başkanı Yusuf Aydın, cami kurslarında öğrenim gören çocuklar anlamlı bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

Özellikle yardımlaşma duygusunu aşılamak, kullanmadıkları eşyalarını değerlendirmek, duygu ve yeteneklerini arttırmak amacıyla cami avlusuna çocuklar için oyuncak standı kurduklarını söyleyen Aydın, “Çocuklar kendi oyuncaklarını satarak depremzede kardeşlerine destek oldular. Taşın altına eline koyarak, anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Bizleri, velileri ve cemaatimizi duygulandırdılar” diye konuştu.

Kendi oyuncaklarını satarak destek oldular

Kendi oyuncaklarını satıp geliri depremzede kardeşlerine bağışladıklarını belirten 9 yaşındaki Eren Selvi, “Depremden dolayı evlerini kaybeden kardeşlerimize destek olmak amacıyla evden kendi oyuncaklarımızı getirerek satışa sunduk. Onlara yardım etmek istedik. Satıştan kazandıklarımızı kardeşlerimize gönderdik” ifadelerini kullandı.

Etkinlik çocuklarla güzelleşti

Bu etkinliğin çocukların fikri olduğunu belirten din görevlileri Neşat Kaplan ve Niyazi Tok, “Çocuklarımızın böyle güzel faaliyetin içerisinde yer almalarından mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlik onlarla güzelleşti. Dayanışma, paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik gibi duyguları yaşamış oldular. Başta destek veren velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Etkinlikten duydukları mumnuniyetlerini dile getiren aileler de, böylesine anlamlı ve hayır işinde yer aldıkları için çocuklarıyla gurur duyduklarını ifade ederek, dernek yönetimine ve din görevlilerine teşekkür etti.

Standlarda bağış kumbaralarına ailelerin ve cemaatin destek verdiği etkinlik sonunda kumbaralarını dernek yönetimine teslim eden çocuklara, dernek yönetimi tarafından teşekkür belgesi verildi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post