Almanya’nın Köln kentinde Ermenistan’ın saldırıları protesto edildi

352 0

Almanya’nın Köln kentinde Ermenistan ordusunun Azerbaycan sınırında gerçekleştirdiği saldırılar ve Dağlık Karabağ’ı işgali protesto edildi.

Ünlü Dom Katedrali önünde toplanan Azerbaycan ve Türk vatandaşları, Ermenistan’ın gerçekleştirdiği saldırılara tepki göstererek Azerbaycan ordusunu destekledi.

Eylemciler Azerbaycan ve Türk bayraklarının yanı sıra “Karabağ Azerbaycan’dır”, “Ermeni terörünü durdurun”, “Hocalı için adalet” yazılı pankart ve dövizler taşıdı. „Karabağ bizimdir, bizim Olacak“, „Şehitler ölmez vatan bölünmez“ gibi sloganlar atan eylemi Azerbaycan sivil toplum kuruluşları düzenledi.

Eylemi organize eden kuruluşlardan Köln Azerbaycan Kültür Derneği Eş Başkanı Altay Rüstemli yaptığı açıklamada, “12 Temmuzdan itibaren Ermenistan‘ın provokasyonları başlamıştır. Tüm bu olayların sonunda içinde sivillerinde olduğu 14 şehidimiz var“ diye konuştu. Rüstemli, “Ordumuzun, devletimizin, milletimizin yanında olduğumuzu göstermek için buraya toplandık. Bu provokasyonları protesto etmek ve Almanlara, Ermenilerin hiçte masum olmadığını asıl agresif olan, savaşı başlatan, cinayetleri işleyenin onların kendileri olduğunu belirtmek için toplandık“ dedi.

Alman-Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Naibe Hacıyeva, “Burada toplanmamızın sebebi Ermenistan’ın Tovuz bölgesine hücum etmesi ve generallerimizi, askerlerimizi, günahsız vatandaşlarımızı öldürmesi“ şeklinde konuştu. Dünyanın bir çok bölgesinde yürüyüşler yaptıklarını dile getiren Hacıyeva, “Bu yürüyüşlerle Azerbaycan halkının, Azerbaycan askerlerinin, Azerbaycan ordusunun, Azerbaycan şehitlerinin ruhunun ve Azerbaycan Başkanın yanında olduğumuzu gösterdik“ dedi. Türk dünyasına teşekkür eden Hacıyeva, “Türk dünyamız var. Türk arkadaşlarımızın, Türk Devletinin yanımızda olmasından çok gurur duyduk“ diyerek sözlerini tamamladı.

Related Post

Bombalı araçla saldırı

Posted by - 5. Januar 2017 0
Bomba yüklü araç infilak ettirildi 7 kişi yaralı, 2 kişi şehit oldu. İzmir Adliyesi önünde gerçekleşen olay hakim ve savcıların…