ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA YENİDEN ÖĞRENCİ OLMA FIRSATI

1279 0

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sistemi (AÖS) ile Batı Avrupa ülkelerinde Türkçe bilenler ikinci bir üniversite okuma şansına sahip olabiliyor. Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi A. Atilla Doğan AÖS hakkında detaylı bilgi verdi.

Dr. Öğretim Üyesi A. Atilla Doğan, yaptığı açıklamada “Açık Öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin Batı Avrupa Programlarında 11 lisans ve 10 ön lisans olmak üzere toplam 21 program bulunduğu, bunların tamamına ikinci üniversite kapsamında kayıt yapılabileceğini” belirtirken adayların http://bap.anadolu.edu.tr bağlantısı üzerinden başvuru işlemini gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Üniversite Mezunlarına Batı Avrupa’da Tekrar Öğrenci Olma Fırsatı
Anadolu Üniversite Batı Avrupa Programları İkinci Üniversite başvuruları da 31 Temmuz’da sona erecektir.

Hayallerinizi Gerçekleştirme Fırsatı Sunuyor
Daha önce yüksekokul ve fakülte mezunu olanlar ikinci üniversite kapsamında seçme sınavına katılma şartı olmadan diledikleri bölümlerden birine sınavsız kayıt yaptırabilecektir.

Batı Avrupa’da Yirmibir Değişik Program Bulunuyor
İkinci Üniversite kapsamında iki yıllık ve dört yıllık toplam yirmibir program bulunmakta olup, öğrenci adayları bu programlardan birini seçebilmektedir.
İki yıllık programlar:  Dış Ticaret , İlahiyat, Adalet , Bankacılık ve Sigortacılık, Ev İdaresi , Fotoğrafçılık ve Kameramanlık,  Medya ve İletişim , Radyo ve Televizyon  Programcılığı,     Spor Yönetimi ve Web Tasarımı Kodlama
Dört yıllık programlar: İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Türk Dili ve Edebiyatı,  Sosyoloji, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi,  Felsefe. Tarih ve Konaklama İşletmeciliği.

Kesin Kayıt İşlemleri Online-çevirimiçi-Olarak Yapılacak
Batı Avrupa Programlarının yirmibir değişik alanda bulunan iki ya da dört yıllık  programlarından birine ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırmak isteyen adayların https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/#/bati-avrupa-on-kayit-turleri  bağlantı adresi üzerinden online başvuru yapabilecektir. ’Kesin kayıt online başvuru işlemleri 31 Temmuz 2018 sona erecek ve bu süre uzatılmayacaktır.
İkinci Üniversite Kesin kayıt başvuruları hakkında hafta içi 14.00-17.00 saatleri arasında 0049 221 511044 nolu telefondan ya da bap@anadolu-uni.de e-posta adresi üzerinden irtibat kurulabilmektedir.

Dr. Öğretim Üyesi Atilla Doğan

Dr. Öğretim Üyesi A. Atilla Doğan, açıklamasının son bölümünde ‘’Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sistemi Batı Avrupa Programları 7 ülke, 12 merkezde sınav hizmeti sunan, yine Avrupa’daki 20’yi aşan ülkede öğrencisi olan büyük bir organizasyondur. Tanıtımlarımız bundan sonra da artarak devam edecek” demiştir.

Related Post

Köln’de oteller dolup taştı

Posted by - 2. Juni 2017 0
„Hotelmarkt Report NRW 2017“ adlı araştırmanın sonuçlarına göre kölnde otellere rağbet revaçta. Almanya’nın 15 şehri arasında yapılan araştırmaya göre, 5.8…