Almanya’da normalleşme süreci başladı

406 0

Almanya’da korona virüs kısıtlamalarının kademeli olarak gevşetilmesi konusunda geçerli olan düzenlemeler bugün hayat buldu.

Buna göre tüm dükkanlar ve alışveriş merkezleri sosyal mesafe, hijyen şartlarına uyulması şartıyla tekrar açıldı.

Açık havada yapılan spor faaliyetlerine ve antrenmanlara sosyal mesafe kurallarına uyulması kaydıyla izin veriliyor. Çocuklar yeniden oyun parkalarında oynamaya başlarken, okullar ve kreşler Haziran ayına kadar kademeli olarak açılıyor.

Cumartesi gününden itibaren futbol maçları seyircisiz oynatılması koşuluyla başlayacak. Bireysel yapılan tenis, golf benzeri spor karşılaşmaları ve antrenmanları tekrar yapılabilecek.

Oteller kapasitelerinin yüzde 50’sini kullanarak kademeli olarak Mayıs ayı içerisinde açabilecek. Konaklamak isteyen otel müşterisinin ikametgahı Almanya’da olması şartı aranacak.

Restoran ve kafeler alınan bazı önlemler kapsamında bugün kapılarını müşterilerine açtı. Restoran ve kafelerde masalar arasında 1.5 metre mesafe koşulu getirilirken,  aynı masada iki ailenin üyeleri oturabilecek. Garsonlar maske takacak ve müşteri gittikten sonra oturduğu yer  dezenfekte edilecek.

Mayıs ayı sonunda sinemalar, tiyatrolar, operalar, yüzme havuzları ve fuarlar kapılarını ziyaretçilere açacak. Disko, bar, gece kulüpleri ve döğme yapılan yerler kapalı kalmaya devam edecek.

Almanya’nın Köln şehrinde bir restoranda aşçı olarak çalışan Murat Kaya, “İki ay aradan sonra gastronomiye yeniden açılma müsaadesi verildi. Şartlı müsaade verildi. Aynı aileden olmayan kalabalık grup gelirse garson arkadaş bunları iki gruba ayırıp masaların arasına şeffaf bir plastik vereceğiz veyahut ayrı ayrı oturtturacağız. Bunun dışında insanlar özledi artık bir yemek yemeyi, sıcak çorba içmeyi özlediler. İnşallah bundan sonra virüs bulaşanların oranı düşer. İnsanlar normal yaşantısına devam ederler” dedi.

Köln kentinin Kalk semtinde kafe işleten Berfin Gündeş işletmelerinin kapalı olduğundan dolayı mağdur olduklarını belirterek, “1.5 aydır kapalıydık, 8 ay önce yeni açtığımız için baya bir mağdur olduk. Bugün tekrar kapılarımızı açtık. Herkesi bekliyoruz. Umarım bu durumu en hızlı şekilde hep beraber atlatırız” şeklinde konuştu.

Başbakan Angela Merkel’in birkaç gün öce eyalet başbakanlarıyla yaptığı toplantıdan korona virüs salgınına karşı alınan önlemlerin büyük bölümünün kaldırılması veya gevşetilmesi kararı çıkmıştı.

Hayatın normalleştirilmesi yönünde atılan adımlar 4 Mayıs’tan itibaren başlamış, ibadet yerleri, bazı okullar, 800 metrekarenin altındaki mağazalar, kuaförler, hayvanat bahçeleri, müzeler, sergiler açılmıştı.

 

Related Post

Gençler tarihi yerinde görerek öğreniyor

Posted by - 29. Oktober 2018 0
Almanya’nın Stuttgart bölgesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bagli (DİTİB) Württemberg 4. Bölge Gençlik Kolları ‘Gençlik ve Gezi Kampı’ düzenledi.…

Bad Bentheim DİTİB’den örnek davranış

Posted by - 11. September 2018 0
Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’ne bağlı Bad Bentheim şehrinde bulunan Katolik St. Johannes Kreşi ve Çocuk Yuvası’nın yer sıkıntısını Diyanet İşleri…