Öğrenciler yatılı kampta hem öğrendi hem eğlendi

375 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Rastatt Merkez Camii’nde, yatılı eğitim-öğretim kampı düzenlendi.

Almanya’da okul tatili münasebetiyle Rastatt DİTİB Merkez Camii tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen kampta, dini bilgiler ağırlıklı birçok sanatsal etkinlikler gerçekleştirildi.

Karlsruhe Dini Danışma Kurulu Başkanı Adem Dursun’un da sık sık ziyaret ettiği yatılı kampa, öğrencilerden ziyade ailelerde büyük ilgi gösterdi.

25 öğrencinin katıldığı kampta; din görevlileri Fazlı Uzun ve Ekrem Yavuz’un rehberliğinde Kur’an-ı Kerim, siyer-i nebi, dini bilgilerin yanı sıra akşamları da filografi, maket yapımı ve kumaş boyama sanatları uygulamalı olarak öğretildi.

Yatıklı kamp ile ilgili açıklama yapan din görevlisi Fazlı Uzun, “14 günlük okul tatili süresince öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler derslerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler gerçekleştirdik. Ayrıca her gün âyet-i kerime ve hadis-i şerif mealini öğrendik. Dolu dolu bir kamp dönemini geçirdik“ dedi.

Kamp boyunca akşamları da atölye çalışması yaptıklarını ifade eden din görevlisi Ekrem Yavuz da, “Öğrencilerle her akşam filografi, maket yapımı ve kumaş boyama sanatları etkinlikleri düzenledik. Çocukların aşırı ilgi ve mükemmel el becerilerinin olduğunu gördük. Kamp sonunda çocuklar yaptıkları eserleri anne ve babalarına hediye ettiler. Tatil dönemini hem öğreterek hem de eğlenerek geçirdik” ifadeleri kullandı.

Yönetim olarak öğrencilere eğitim ve öğretime sınırsız destek verdiklerini söyleyen Dernek Başkanı Ramazan Çoşar, “Yönetim olarak çocukların dini değerlerini öğrenmeleri, kaynaşmaları ve el becerilerini geliştirmeleri için hiç bir masraftan kaçmadık. Velilerimiz de cemaatimiz de uygulamadan çok memnun kaldı. Yatılı kamplarımız bundan sonra da devam edecek” dedi.

Ercüment Aydın / Rastatt

Related Post