Almanya’da korona virüs yasaklarına uymayanlara verilecek para cezaları belli oldu

686 0


Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Hükümeti, korona virüs sebebi ile uygulanan yasaklara uymayanlara çeşitli para cezaları vermeyi kararlaştırdı.

Korona virüsüne karşı mücadelemizde sıfır tolerans geçerli diyen Eyalet Başbakanı Armin Laschet, “Durum ciddi. Bu bir ölüm kalım meselesi. İnsanların birbirine temasındaki katı yasaklar enfeksiyon riskini hızlı bir şekilde azaltmaya yardımcı olacaktır“ dedi.
Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul Bild gazetesine yaptığı açıklamada, “Yaptırımlar, vatandaşlarımızın sağlığını bilerek tehlikeye atan insanları cezalandırmaya ve onları vazgeçirmeye yöneliktir“ dedi.

Piknik yapmak 250 Avro
Almanya’da her geçen gün korona virüs vaka sayısı artarken, bu sayının en yüksek olduğu Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde kısıtlamalara uymayanlara çeşitli miktarlarda para cezası getirildi.
Buna göre aynı evde yaşamayan ikiden fazla kişinin açık alanlarda bir araya gelmesi durumunda her birine 200 Avro ceza kesilecek.
Halka açık alanlarda piknik yapmanın cezası 250 Avro olarak belirlenirken, hastanede hasta ziyareti yapıldığı taktirde 800 Avro ceza ödenecek.
Restaurant veya yiyecek satan bir işyerinden aldığı yiyeceği o işletmenin 50 metre yakınında yemek 200 Avro.
Bar, Disko veya fitnes salonunu yasağa rağmen işleten işletmecilere 5000 Avro, Restaurant’nı kurallara uygun olmayacak şekilde işletenlere 4000 Avro ceza verilebilecek.
Yasağa rağmen spor müsabakası organize edenlere 1000 Avro ceza verilecek.
Bu yasaklara uymayarak aynı suçu tekrar işleyen kişilere 25 bin Avroya kadar para cezası kesilebilecek.

Related Post