Almanya’da camiye asılsız bomba ihbarı

369 0

Almanya’nın güneyinde bulunan Pforzheim kentinde dün akşam saatlerinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fatih Camisine bomba ihbarı yapıldı.
Polis tarafından tahliye edilen camide yapılan aramalarda ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

Dün akşam saatlerinde elektronik posta aracılığıyla yapılan ihbarda “Cami önüne konulan bombanın patlatılacağı” belirtilmiş, saat 18.00’de camiyi içinde insanlarla birlikte havaya uçurulacağı tehdidi yer almıştı.

Polis ekipleri camiyi ve yanında bulunan demir yolunu aynı zamanda B10 karayolunu giriş çıkışlara kapattı. Aramaları eğitimli polis köpekleri ile yapan güvenlik güçleri ihbarın asılsız olduğunu bildirdi.

Belediye Başkanı ziyaret etti

Pforzheim Belediye Başkanı Peter Boch camiye yaptığı ziyarette, “Kısa bir süre içerisinde yapılan bu ikinci ihbardan dolayı hayretler içerisindeyim” dedi. Boch, “Pforzheim kenti ve biz müslüman dost ve vatandaşlarımızla dayanışma içerisindeyiz. Bir toplumun korkutulup huzursuz edilmesini izleyemeyiz” şeklinde konuştu.

Polis sözcüsü Andreas Stäble yaptığı açıklamada bu olayın Kuzey Ren Vesfalya’daki (KRV) asılsız bomba ihbarları ile bir bağlantısının olup olmadığının da araştırıldığını yanısıra soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Federal Meclisde Pforzheim kentinden millet vekili seçilen Katja Mast, “Almanya’da hiç kimse inançlarından dolayı ayrımcılığa maruz bırakılmamalı. Korkunç. Koşa süre içinde ikinci bomba ihbarı” dedi.

Aynı camiye iki hafta önce yine bomba ihbarı yapılmış yapılan aramalarda ihbarın asılsız olduğu anlaşılmıştı.

Related Post