‚Dünya Engelliler Günü‘ nedeniyle camilerde bir dizi etkinlik düzenlendi

164 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Federal Kadın Birliği, Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Almanya genelinde eyalet ve bölge kadın birlikleri ile camilerde engellilere yönelik bir dizi etkinlikler düzenledi.

Camilerin bünyesinde yapılan tüm etkinlik ve eğitimlere Down Sendromlu gibi özel çocukların katılımını sağlamak amacıyla Federal Kadın Birliği, “Engelsiz Cami – Camimizde Ben De Varım” projesi kapsamında özel çocuklara yönelik özel etkinlik saati ve programlar gerçekleştirildi.

Berlin, Köln ve Niedersachsen & Bremen eyaletlerinde eyalet ve bölge kadın birliklerinin desteği ile dernek kadın kollarının hazırladığı programlarda kurabiye yapma, ebru sanatı uygulama, vazo boyama, müzik gibi bir çok etkinlik saati düzenlendi.

Niedersachsen & Bremen Eyalet Kadın Birliği’nin desteği ile Peine DİTİB Eyüp Sultan Camii kadınlar kolu, Down Sendromlu çocuklara yönelik hazırladığı boyama etkinliğinde, birlikte boyamalar yapıldı ve çocuklara hediyeler takdim edildi. Ayrıca Herzberg DİTİB Fatih Camii kadınlar kolu tarafından özel çocuklar evlerinde ziyaret edilerek hediyeler verildi.

Aşağı Saksonya DİTİB Eyalet Kadın Birliği’nin desteği ile Garbsen-Kocatepe Camii kadınlar kolu, Down Sendromlu çocuklara yönelik oyun ve çeşitli enstrümanlar çalınarak müzik saati etkinlikleri gerçekleştirdi.

Köln DİTİB Bölge Kadın Birliği’nin desteği ile Siegburg DİTİB Camii kadınlar kolu düzenlediği etkinlik saatinde özel çocuklarla anneleri birlikte kurabiye yaptı ve yaptıkları kurabiyeleri paketledi. Özel çocukların anneleri ile birlikte katıldığı etkinlikte hem Siegburg Camii kadınlar kolu hem de katılımcılar mutluluk içerisinde neşeli saatler geçirdi.

Berlin’de de Eyalet Kadın Birliği, Özel Çocuklar ve Aileleri Danışma Grubu’nu ziyaret ederek, özel çocuklara ve annelerine hediyeler verdi.

Çocukların gözlerinin ışıl ışıl parladığını görmek mutluluk verici

Camilerde özel çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklerle ilgili açıklama yapan Federal Kadın Birliği Koordinatörü Nurten Afat, “Almanya geneli camilerde ‚Engelsiz Cami – Camimizde Ben De Varım‘ projesi kapsamında camilerde kadın kollarımızın hazırladığı “Özel Çocuklara Özel Etkinlik Saati” etkinliklerinde çocuklar yeteneklerini sergiledi. Camilerimizde kadın kollarımızdan aldığımız geri dönüşüm çok güzel, çocukların gözlerinin ışıl ışıl parladığını görmek mutluluk verici. Etkinliklerle onların mutluluğuna ortak olmakta son derece güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

Çocuklar ve aileleri ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Afat, “Bu güzel günlerinde kadın kollarımızla birlikte çocuklarımızın yanında yer aldığımız için çok mutluluk duyduk. Federal Kadın Birliği olarak, eyalet ve bölge kadın birliklerimize, cami kadın kollarımıza ayrı ayrı teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Hessen Eyaleti’nde Mevlid-i Nebi coşkusu

Posted by - 24. November 2019 0
HHessen DİTİB Eyalet Birliği 1. bölge cemiyetlerinin ev sahipliğinde Mevlid-i Nebi programı düzenlendi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) Bağlı…