Kampanyaya Almanya’daki Türk işçilerden destek

290 0

Türkiyeden geçici işçi olarak gelerek Almanya’nın Brühl kasabasında bir Türk firmasının inşaatında çalışan işçiler aralarında topladıkları 10 bin 220 Euro’yu “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına bağışladılar.

Bağışa katılan 30 işçi fazla mesai ücretlerinden topladıkları parayı korona virüsünden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına bağışladı.

İşçileri çalıştıkları yerde ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Ceyhun Erciyes, “Hepimiz zor bir dönemden geçiyoruz. Devletimiz gerekli tedbirleri hızlı ve etkin bir şekilde alıyor, bir çok çalışmamız var. Bu zor dönem toplumsal birlik ve berberliği gerektiriyor, bu anlayışla Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde “Biz Bize Yeteriz” milli dayanışma kampanyası başlatıldı. Toplumumuz bu kampanyaya güçlü bir şekilde destek sağlıyor“ dedi.
Erciyes, “Ekmek parasını kazanmak için gurbete geldiniz, görüyorum kalbiniz, gönlünüz Türkiye’de. Sizlerde imkanlarınız çerçevesinde kampanyaya destek olmuşsunuz. Bunu öğrendiğimde memnuniyet duydum ve sağlık tedbirlerine uymak koşuluyla bizzat teşekkür etmek istedim. Almanya’da bulunduğunuz sürede bir ihtiyacınız olursa her zaman Başkonsolosluğumuzu arayabilirsiniz“ diye konuştu.

Related Post

Protestolar vakaların artmasına sebeb oluyor

Posted by - 19. Februar 2021 0
Almanya’da yapılan bir araştırma sonrasında ortaya çıkan sonuçlar Koronavirüs sebebi ile yapılan protestoların enfeksiyonlarda artışa yol açtığını ortaya koydu. Hükümetin aldığı…

DİTİB, hain ve vahşi eylemleri lanetledi

Posted by - 15. März 2019 0
DDiyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Yeni Zelanda’da ibadet hâlindeki Müslümanları hedef alan terör saldırısına ilişkin basın açıklaması yaptı. DİTİB,…