Arakan’da ‚insani felaket‘ uyarısı

620 0

BM Genel Sekreter Sözcülüğü’nden yapılan açıklamaya göre Guterres, Arakan’da ‚insani felaketin‘ önlenmesi için güvenlik operasyonlarını sürdüren Myanmar güçlerine, sükûnet ve itidal çağrısı yaptı.

Myanmar hükümetinin ihtiyaç duyanlara güvenlik ve BM ile diğer kuruluşların sunduğu yardımlara erişim imkanı sağlama sorumluluğu olduğunun altını çizen Guterres, „Şu andaki durum, bu şiddetin temellerinde yatan nedenlere bütüncül bir şekilde yaklaşmanın aciliyetini vurguluyor. Myanmar hükümetine, Arakan Danışma Komisyonunun önerilerini hayata geçirme çağrısı yapıyorum“ ifadelerini kullandı.

Bangladeş’in Arakanlı sığınmacılara verdiği desteğe de teşekkür eden Guterres, sığınmacıların BM ve ortağı yardım kuruluşlarının desteğine ulaşmalarının temin edilmesini istedi.

Related Post

Susuz domates nasıl yetiştirilir?

Posted by - 25. Oktober 2017 0
Diğerlerine oranla daha kaliteli ve yüzde 90 daha az suyla nasıl domates yetiştirilir ? Bu sorunun cevabını, İsrail’in kuzeyinden Futurist…

Karga pasaport çaldı

Posted by - 8. Januar 2017 0
Karga pasaport çaldı. Birçok insanın gözü önünde cereyan eden hadiseyi, cep telefonun kamerasına pasaport sırasında bekleyen kişiler çekti. Rusya sınır…