8 dilde çeviri yapan akıllı maske

648 0

Japonya’da bir şirket 8 dilde çeviri yapan, ses yükseltme fonksiyonu bulunan ve söylenenleri yazıya dökebilen bir maske geliştirdi.

Koronavirüs salgınını fırsata çeviren şirket, günlük hayatın ayrılmaz bir parçası olan maskelerin farklı bir şekilde kullanılmasının önünü açmış bulunuyor.

Japonca, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Çince, Korece, Vietnamca ve Endonezce 8 ayrı dilde çeviri yapabilen maskeye ‚C Mask‘ adı verilmiş.

Maskenin cep ve tablet uygulaması bulunuyor. Bu uygulamalar sayasende konuşulanlar yazıya dökülebiliyor. Cep telefonu veya tablet ile 10 metre mesafeye kadar çalışan maske bluetooth yardımı ile çalışıyor.

Donut Robotics şirketinin ürettiği maskeler koronavirüse karşı koruma sağlamıyor. Normal bir maskenin özerine takılması tavsiye ediliyor. 40-50 dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak maskeler ilk etapta Japonyada satılacak. 2021 yılında ise diğer ülkelerde satışa sunulması planlanıyor.

Related Post

DİTİB’de Mevlid Kandili coşkusu

Posted by - 8. November 2019 0
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya gelişinin kutlandığı Mevlit Kandili dolayısıyla Köln DİTİB Merkez Camii’nde Mevlid-i Nebi programı düzenlendi. Diyanet…