Almanya’da okullar açılmaya başladı

449 0

Almanya’nın Mecklenburg Vorpommern Eyaleti’nde yeni ders yılı bugün başladı. Eyalette bu yıl 153 bin öğrenci okula gidecek.
Yenitip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınacak önlemler kapsamında okullarda 400 kişilik gruplar oluşturulacağı, bu grupların birbiriyle temasının olmayacağı açıklandı. 400 kişilik grubun kendi arasında sosyal mesafeye dikkat etmesi gerekmezken, değişik gruplardaki öğrencilerin bir araya gelmesi durumunda  sosyal mesafeye dikkat etmesi gerekiyor. Yetkililer bu gurupların salgını belirli sınırlar içerisinde tutmak için faydalı olacağını belirtiyor.
Öğrencilerin okulda maske takma zorunluluğu bulunmazken, Eyalet Eğitim Bakanı Bettina Martin okul bahçesinde maske şartı getirilmesini istiyor.
Öğretmenler ve veliler endişeli
Öğretmenler Birliği Başkanı Heinz Peter Meidinger geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada hijyen taslağının belirsiz olduğunu ve okulların eğitime başlanması açısından hazır olmadığını belirtmişti. Büyük bir karmaşa yaşanmasından endişe ettiklerini dile getiren Meidinger, dijital olarak da okulların yeterli altyapıya sahip olmadığını söyledi.
Okulların yaşanacak yeni bir salgın dolayısıyla tekrar kapanabileceğini ifade eden Federal Veli Konseyi Başkanı Stephan Wassmuth Alman basınına yaptığı açıklamada, yeni eğitim döneminde hiçbir şeyin planlandığı gibi gitmeyeceğini açıkladı.

Related Post