4 kişilik ailenin öldüğü yangının şüphelisi tutuklandı

22 0

Wuppertal savcılığı, Almanya’nın Solingen kentinde 4 kişilik Türk kökenli ailenin öldüğü binayı kundaklayan şüpheli Daniel S.’i tutukladıklarını açıkladı.

Soruşturmayı sürdüren Wuppertal savcılığı bugün yaptığı basın toplantısında, eldeki delillerin kundaklamanın failinin şu anda başka bir suçtan dolayı tutuklanan 39 yaşındaki Daniel S. olması gerektiğini ortaya koyduğunu açıkladı.

Wuppertal Polis Merkezi’nde yapılan basın toplantısında savcı Heribert Kaune-Gebhardt, güvenlik kameralarını inceledikten sonra tutuklanan Daniel S. ile bazı görsel benzerlikler olduğu tespit edildiğini dile getirerek, “Ancak bu kayıtların değerlendirilmesi genel olarak bu kişinin bu kundaklamanın faili olması gerektiğini ortaya koydu“ dedi. Kundaklama ile ilgili polis soruşturması sürerken şüpheli Daniel S. uyuşturucu madde temini ile ilgili olarak tartıştığı 44 yaşındaki bir kişiye pala ile saldırarak ağır yaraladı. Öldürmeye teşebbüs ve tehlikeli yaralama suçlarından hakim karşısına çıkarılıp tutuklanan Daniel S.’in evinde yapılan aramalar ve güvenlik kameraları incelemesi sonrasında kundaklama şüphelisi de olduğu anlaşıldı.

Kaune-Gebhardt, “Sanığın, 2000 yılından 2022 yılı başında kadar kundaklama saldırısında yıkılan apartmanın arka binasında yaşadığını, ev sahibinin kira sözleşmesini feshetmesi üzerine buradaki ikametini kaybettiğini“ dile getirdi. Kaune-Gebhardt, Daniel S.’in zimmete para geçirme ve düşük değerli eşyaların çalınması gibi suçlardan sabıkasının olduğunu açıklarken, “yabancı düşmanlığı saiki olduğunu gösteren“ herhangi bir delile rastlamadıklarını söyledi.

Kaune-Gebhardt, Daniel S.’in pala ile bir kişiyi yaraladığı ikinci olayda, görgü tanıklarının Sieg Heil (Nazi literatüründe Yaşasın Zafer) diye bağırıldığını duyduklarını da dile getirdi.

Ne olmuştu?
Almanya’nın Solingen kentinde bulunan 4 katlı bina, 24 Mart’ı 25 Mart’a bağlayan gece kundaklanmıştı. Çıkan yangında aynı aileden İsmail Zhilov (29), Kıymet (28), Gizem (5) ve Elis (üç aylık) hayatını kaybetmiş, ikisi ağır 9 kişi de yaralanmıştı. Kundaklanan evin ise tamamıyla yanarak kullanılmaz hale geldiği açıklanmıştı.

Related Post