Almanya’nın Solingen kentinde kundaklama sonucu hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenlendi

19 0

Almanya’nın Solingen kentinde kundaklama sonucu hayatını kaybeden 4 kişilik Türk kökenli aile için cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine, yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarının yanı sıra, Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ve çevre sakinleri katıldı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Solingen Merkez Camisi’nde düzenlenen törende, cenazelerin bulunduğu tabutlara sarılarak ağlayan ailenin yakınları duygulu anlar yaşattı.

DİTİB Cenaze Nakli Yardımlaşma Fonu aracılığıyla Düsseldorf havaalanından İstanbul’a gönderilecek olan cenazeler, daha sonra Bulgaristan’a götürülerek defin işlemi gerçekleştirilecek.

Almanya’nın Solingen kentinde bulunan 4 katlı bina 24 Mart’ı 25 Mart’a bağlayan gece kundaklanmıştı. Çıkan yangında aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetmiş, ikisi ağır 9 kişi de yaralanmıştı. 2’si çocuk 4 kişinin öldüğü olayda, kundaklanan evin tamamıyla yanarak kullanılmaz hale geldiği açıklanmıştı.

Related Post

Kimyasal saldırı lanetledi

Posted by - 25. April 2017 0
Tarihi Köln Katedralinin önünde yapılan protesto gösterisinde göstericiler, Suriye rejimi ve Esed aleyhinde sloganlar attı. Ellerinde Suriye bayrakları olan göstericiler…

Selimiye Camii’ne başkomiserden veda ziyareti

Posted by - 28. August 2018 0
Nürnberg – Almanya’nın Bavyera Eyaleti’ndeki 70 bin nüfuslu Bamberg şehrinde Kriminal Başkomiser Andreas Dechant, emeklilik sebebiyle görevinden ayrılacağından birlikte çalıştığı…