DİTİB Hatıra Ormanı’nda 250 bin fidan toprakla buluşuyor

186 0

Geçen sene Manavgat’ta 11 gün süren orman yangınları sırasında DİTİB tarafından düzenlenen yardım kampanyasına hayırseverlerin bağışladığı 250 bin fidan toprakla buluşturuluyor.

Manavgat Kızıldağ Mahallesi mevkiinde oluşturulan DİTİB Hatıra Ormanı için fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe DİTİB adına Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Saral, Saarland DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Erkan Kahveci ve NRW DİTİB Bölge Müdürü Hülya Altun katıldı.

Fidan dikim etkinliği çerçevesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek, geçen yıl başta Manavgat olmak üzere Türkiye’nin muhtelif yerlerinde meydana gelen orman yangınlarının Türkiye’nin bilinen tarihinin en uzun süre devam eden orman yangınları olduğunu ve böylesi büyük bir felaketin yol açtığı yıkımdan ancak birlik ve beraberlikle çıkılabileceğini, DİTİB’in de bu süreçte afetzedelerin ve Türkiye toplumunun yanında yer aldığını ifade etti.

Almanya’daki Müslüman Türk toplumunun Türkiye ile sarsılmaz bir gönül bağı olduğunu söyleyen Dilek, orman yangınlarının yol açtığı büyük acıya duyarsız kalmanın mümkün olmadığını ve tabandan gelen büyük talep ve beklentiler neticesinde DİTİB’in bir yardım kampanyası açtığını ve kampanyaya kısa zamanda büyük bir teveccüh gösterildiğini ifade etti.

Dilek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz DİTİB olarak toplumun acısını ve üzüntüsünü paylaşmak istedik ve bir yardım kampanyası düzenledik. Bugün de hayırsever cemaatimizin ve bağışçılarımızın emanetlerini teslim etmeye geldik. Bugün başlatacağımız çalışmalarla, nasip olursa, 250 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Daha önce de Antalya ve Muğla’da yangınlardan etkilenmiş afetzedelere yardım ettik. Yangından zarar görmüş pek çok cami ve Kur’an kursunun onarımına destek verdik. Şimdi de fidanlarımızı dikerek yanıp kül olmuş alanların yeniden yeşillendirilmesi ve ağaçlandırılmasına dönük ilk adımlarımızı atmış olacağız.”

DİTİB’in hayır eli ve hizmet ortağı olan Türkiye Diyanet Vakfı’yla birlikte dünyanın dört bir tarafında güzel ve bereketli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Dilek konuşmasında, “Bugün başlatılan fidan dikim etkinliği ile içimizi acıtan manzaranın ortadan kaldırılması sürecine destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dilek ayrıca, etkinliğin Türkiye ayağını yürüten Türkiye Diyanet Vakfı’na, Manavgat Müftülüğü’ne ve Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Törende bir konuşma yapan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Türkiye Diyanet Vakfı’nın dünyanın 149 ülkesinde faaliyet gösteren büyük bir kuruluş olduğunu söyledi.

Vakıf olarak hem insanın hem de doğanın hizmetinde olduklarını ifade eden Çetin, „Orman yangınları döneminde düzenlediğimiz „1 iyilik 1 fidan“ kampanyası yurt içinde olduğu gibi, yurt dışında da büyük bir ilgi ve alaka ile karşılandı. Ormanlarımızın yeniden yeşillenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Orman Genel Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapıyoruz.“ ifadelerini kullandı.

Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu, Kepez Müftüsü Metin Arcaklıoğlu, TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, TDV Kadın, Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Fatıma Haral Efe, Manavgat Taşağıl Orman İşletme Müdürü Ali Karateke ve çok sayıda öğrenci ve gönüllünün katıldığı tören, yapılan konuşmalar ve duanın ardından fidanların toprakla buluşturulmasıyla sona erdi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Kelsterbach’ta coşkulu hatim merasimi

Posted by - 30. Juni 2022 0
Almanya’nın Hessen Eyaleti Kelsterbach beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fevzi Çakmak Camii’nde hatim merasimi düzenlendi. Kur’an kurslarında…

Camiden hastaneye anlamlı destek

Posted by - 24. Januar 2021 0
Almanya’nın Hessen eyaletindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Wächtersbach Merkez Camii, her yıl geleneksel hale getirdikleri yardım kampanyalarına…