4 günlük bebeği alan Gençlik Dairesi protesto edildi

629 0

Almanya’da yaşayan Türk ailenin 4 günlük bebeğini alan Gençlik Dairesi (Jugendamt) Heilbron kentinde protesto edildi.

Gençlik Dairesinin el koyduğu Elçin bebeğin ailesinin de katıldığı protesto gösterisine çevrede oturan Türk ve Almanlar da destek verdi.

Türkiye Sevdalıları Wuppertal Derneğinin organize ettiği protesto gösterisinde konuşan Dernek başkanı Murat Güneş, „4 günlük süt kokan bir yavrumuzun annesinden ayrılmasından dolayı buraya geldik. Anne ve baba vicdanıyla geldik.“dedi.

Güneş, „Bebeğin keyfi bir şekilde ailesinden alınmasını kınıyoruz. Bu uygulama bir an önce son bulmalı. Özellikle göçmen kökenli çocuklar bu ülkede resmen tehdit altında yaşıyor. Elçin bebeğin bir an evvel ailesine teslim edilmesini talep ediyoruz.“ şeklinde konuştu.

’Elçin Belinay Bilgiç’i geri istiyoruz‘, ’Gençlik Dairesi çocuğu annesinden ayırdı‘, şeklinde dövizler taşıyan protestocular, Gençlik Dairesi aleyhine sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Elçin Belinay Bilgiç, 18.11.2019 tarihinde henüz 4 günlükken annesinin psikolojik tedavi gördüğü gerekçesiyle Alman Gençlik Dairesi tarafından alınmış ve Alman bakıcı aileye verilmişti.

Related Post

Google ve yapay zeka

Posted by - 26. Juni 2018 0
Google mail hizmeti olan Gmail için güncellemeler yayınlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Android için sunulan yapay zeka destekli bildirim seçeneği…

CAM KENARINDA OTURANLAR GRİP OLMUYOR

Posted by - 21. März 2018 0
Uçakta cam kenarında oturuyorsanız, grip olma riskiniz daha az. Yapılan bir araştırmaya göre uçakta koridor tarafında oturanlar cam kenarında oturanlara…