Vatandaşlarımızın menfaatine aykırı bir bilgi paylaşımı söz konusu olmayacaktır

556 0

Almanya’nın Essen kentinde Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti İstanbul milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, ’’Müslümanlara karşı saldırı yapanlar her kesimden insanlar olabiliyor, o açıdan çok daha ciddi bir sorunla karşı karşıyayız’’ dedi.

Yeneroğlu Essen Başkonsolosluğunda gerçekleşen toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, dernek ve STK temsilcileriyle Avrupalı Türkleri yakından ilgilendiren konularla ilgili sorularada yanıt verdi. Askerlikten, emekliliğe, mahkeme kararların tanınmasına, Türkçe derslerinden diaspora politikasına kadar pek çok konu  hakkındaki hükümetin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Son günlerde bir Türk  gazetesinde çıkan “Gurbetçi ateşe atıldı” başlığıyla “AGİK“ çerçevesinde OICD ülkelerinin maliyelerinin  vergi denetimiyle alakalı bilgilendirme mevzusuna verdiği cevapta,  “Uzman olarak demeç veren arkadaşlara ben şaşırıyorum her halde anlaşmayı okumamışlar diyorum” dedi.
“Anlaşmanın özü vergi konularında idari yardımlaşma. İnsanlar “efendim benim Türkiyede gayrimenkulüm var bu konuyla ilgili bildirimde bulunulacak “yok böyle bir şey. Bununla birlikte zaten bu paylaşımın  ilk tarihi 2018’in ortası, geriye dönük de 2017’nin Temmuz ayından itibaren paylaşımda bulunulabilir. Bunun ötesinde 10 yıl geriye dönük bir paylaşım zaten anlaşmanın lafzına ve ruhuna aykırıdır, yine vatandaşlarımızın menfaatine aykırı bir bilgi paylaşımı söz konusu olmayacaktır.“ dedi.

Related Post

Alman öğrencilerden cami ziyareti

Posted by - 29. Oktober 2020 0
Widenes Forumu’nun ‘Herzwerk’ adı altında yürüttüğü proje çerçevesinde üniversite ve eğitim hayatına hazırlanan 26 genç Hıristiyan öğrenci, Bergneustadt DİTİB Camii’ni…