İklim Değişikliği Konferansı

305 0

UNFCCC kapsamında Taraflar Konferansı’nın 23’ücüsü bugün Almanya’nın Bonn kentinde başladı. Almanya Çevre Bakanı Barbara Hendricks, 23. Taraflar Konferansı’nın (COP23) açılışında yaptığı konuşmada, hiçbir ülkenin sorumluluktan kaçınmaması gerektiğini ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden bu şekilde korunabilineceğini söyledi.

İki hafta sürecek olan konferansa yaklaşık 200 ülke katılıyor. Konferansın başkanlığını Fiji’nin Başbakanı Frank Bainimarama yapıyor. Fiji, küresel ısınmadan olumsuz etkilenen bir ada ülkesi olmasıyla biliniyor. Hükümet yetkilileri, devlet adamları, çevre aktvistleri ve bilim insanlarının da katıldığı konferansa yaklaşık 25 bin kişi katılıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Başbakanı Emmanuel Macron’un da katılacağı konferansta küresel ısınma ve Paris İklim Anlaşması kuralları da tartışılacak.

Her yıl düzenlenen Taraflar Konferansı’nın ilki 1995 yılında yapıldı. UNFCCC, iklim değişikliğinin dünya çapında bir tehdit olduğunu, bunun için bir eylem gerektirdiğini kabul eden ülkeler tarafından 1992’de kabul edilmiş olan uluslararası bir anlaşma.

Sinan Karamurat

IHA’dan alinmistir

Related Post

Dünyanın en seçkin bekarı

Posted by - 19. März 2017 0
Bir çok genç kızın hayalini süsleyen İngiliz Westminster Dükü Hugh Grosvenor, sosyetenin tanımadığı bir kızla aşk yaşıyor. Babasından kendisine kalan…

Erkeklere sünnet yasaklanıyor

Posted by - 19. Februar 2018 0
İzlanda erkek sünnetini yasaklamaya hazırlanıyor. Sputnik’de yeralan habere göre Müslümanlar ve Yahudiler için ortak bir dini ritüel olan erkek sünnetini…