Türkiye’den gelenlere test zorunluluğu

304 0

Almanya’ya Türkiye’den gelenler için test sonucu getirme zorunluluğu getirildi.

Almanya’da Türklerin yoğun yaşadığı Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nde riskli bölgelerden gelenlere koronavirüs testi yaptırma zorunluluğu getirdi. Daha önce aynı zorunluluğu Bavyera Eyaleti getirmişti. Riskli bölgelerden gelenler 28 Aralık gününden itibaren hızlı test yaptırmak zorunda. Aynı zamanda yolculuk yapmadan 24 saat önceden de test yapılması gerekiyor.

Hava yoluyla gelenler havalimanlarında ücret karşılığı test yaptırabilecek. Ücretler havaalanlarında değişkenlik gösterirken ortalama 29 Euro civarında olduğu belirtiliyor.

Bu uygulamadan transit yolcuların etkilenmeyeceğini açıklayan yetkililer, konuyla ilgili bilgilerin Kuzey Ren-Vestfalya Sağlık Bakanlığı sitesinden edinebileceğini belirtti.

Related Post

Dünyanın en güçlü pasaportu hangisi?

Posted by - 4. Februar 2017 0
Dünyanın en güçlü ve en güçsüz pasaportları sıralaması açıklandı. Henley and Partners Firması’nın yaptığı araştırmaya göre; AB vatandaşları rahatlıkla bütün…

Arakan’da ‚insani felaket‘ uyarısı

Posted by - 2. September 2017 0
BM Genel Sekreter Sözcülüğü’nden yapılan açıklamaya göre Guterres, Arakan’da ‚insani felaketin‘ önlenmesi için güvenlik operasyonlarını sürdüren Myanmar güçlerine, sükûnet ve itidal…