Teröristler yürüyüşlerinden tespit edilebilecek

337 0

Rus bilim insanları kalabalık bir ortamda kişilerin yürüyüşünden herhangi bir anormal davranışı tespit edebilen bir bilgisayar programı üzerinde çalışıyor. Bu buluş, teröristlerin tespitine olanak verebilecek.

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi ve Mühendislik Fiziği Enstitüsü’nden bilim insanları, kalabalık bir ortamda kişilerin yürüyüşleri üzerinden anormal davranışlarını tespit edebilen bir program geliştiriyor. Kamuya açık yerlerde terör eylemlerinin önüne geçebileceği düşünülen bu programla ilgili, üniversitenin basın dairesinden Sputnik’e yapılan açıklamada, programın güvenlik kameralarından görüntüleri incelediği ve çalışmaların son aşamasına gelindiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Kalabalık bir ortamda, kişilerin yürüyüşü, vücut şekli, giyimi gibi veriler doğrultusunda şüpheli kişilerin tespit edilmesi ve görüntüler üzerinden yakınlaşılmasını sağlıyor.

ALINTIDIR, DAHA FAZLASI Sputnik’de
http://sptnkne.ws/dCkJ

Related Post

Ayasofya Camii’nde karne merasimi

Posted by - 17. Juli 2019 0
ADüsseldorf – Duisburg-Wanheimerort DİTİB Ayasofya Camii’nde farklı yaşlardan oluşan Minik Suffa, Karanfil, İncir, Üzüm grupları için 2018-2019 öğrenim yılı sonu…

Ev havaya uçtu 1 ölü 4 yaralı

Posted by - 23. April 2020 0
Almanya’nın Köln kentinde akli dengesi yerinde olmayan 79 yaşındaki Almanın oturduğu evi havaya uçurduğundan şüpheleniliyor. Bugün saat 14’de gerçekleşen patlamayla…

Leave a comment