SADECE MÜLTECİLERE MESLEK EĞİTİMİ VERİYOR

831 0

Almanya’nın Köln kentinde 40 yıldır kuaförlük yapan Yenigül Arslan’’iş yerinde mülteci çocuklara kuaförlük mesleği vererek topluma kazandırıyor.

Aralarında Alman Bakan, milletvekilleri, politikacı ve sanatçıların uğrak yeri olan ve ünlülerin kuaförü olarak nam salan Yenigül Arslan şimdiye kadar 200’ yakın öğrenci yetiştirerek kuaförlük mesleği kazandırmış.

Job Center ile mültecilere yönelik başlattık meslek kazandırma ve mesleğini geliştirme projesinin başarılı geçtiğine vurgu yapan Arslan’’2017 yılında Suriye, Irak başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen 10 mülteci genç mesleğini bitirerek bu alanda hizmet vermeye başladı. Şu anda salonumuzda 4 tane mülteci gence mesleki alanda becerilerini geliştirmelerini ve kuaförlük mesleği üzerine eğitim veriyoruz. Bu çocukları topluma kazandırmak istiyoruz. Sadece mesleki deği aynı zamanda Almancalarını geliştirmelerinde yardımcı oluyoruz’’dedi

Buraya gelen mültecilerin çok zorluklar yaşadığını ifade eden Arslan’’bazılarının aileleri yok. Çok büyük travmalar yaşamışlar. Bunlara destek olmak en büyük insani görevimizdir. Bu meslekte yıllarımı verdim ve yüzlerce öğrenci yetiştirdim. Ama şimdiki daha farklı ve gönülden destek veriyorum’’şeklinde konuştu.

Usta Kuaför Yenigül Arslan’’1995 yılında trafik kazasında ölen Galler Prensesi Lady Diana
benzerlerine yaptığı saç stiliyle ululararası bir çok ödül kazanmış.

Related Post